Značajan napredak Hrvatske u prvom ciklusu MAP-a

NA SASTANKU s veleposlanicima članica NATO-a u Bruxellesu ocijenjeno je da je Hrvatska postigla značajan napredak tijekom prvog ciklusa MAP-a, priopćeno je u četvrtak navečer iz Ministarstva vanjskih poslova.

Posebno su istaknuti rezultati ostvareni na gospodarskom planu a bilo je riječi i o pitanjima poput suradnje s Haaškim sudom, povratka izbjeglica, pravosudnih reformi te borbe protiv korupcije, stoji u priopćenju MVP-a.

Bilo je riječi o obrambenim reformama s naglaskom na restrukturiranje oružanih snaga te da je ocijenjeno da je Hrvatska započetim reformama krenula dobrim putem i da treba nastaviti u moderniziranju obrambenog sektora, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku je potvrđeno kako NATO i dalje provodi politiku "otvorenih vrata" te da su izgledi vrlo dobri za budući ulazak Hrvatske u Savez, a bio razmotren i hrvatski godišnji nacionalni plan koji je podnesen u jesen prošle godine.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula i ministrica obrane Željka Antunović sastali su se tijekom dana u sjedištu NATO-a u Bruxellesu sa Sjevernoatlantskim vijećem u sklopu prvog ciklusa Akcijskog plana za članstvo (MAP), a održan je i odvojeni sastanak s glavnim tajnikom NATO-a Georgeom Robertsonom koji je, prema priopćenju, pohvalio Hrvatsku na započetim obrambenim reformama.

(Hina) pp br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara