Župan Jakovčić o razvojnim projektima u Istri

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić sa suradnicima predstavio je danas članovima Gospodarskog vijeća Županijske komore u Puli razvojne projekte Istarske županije i to Master plan razvoja turizma Istre do 2012., projekt "Brijuni-Rivijera", situaciju oko luke Bršica, projekt plinofikacije Istre i osnivanja istarskog sveučilišta u Puli.

O Master planu razvoja turizma u Istarskoj županiji do 2012. govorio je član županijskog Poglavarstva zadužen za turizam Veljko Ostojić koji je ocijenio da je to prilika koju Istra ne smije nikako propustiti jer će upravo, zahvaljujući tom Master planu, postati prepoznatljiva i kvalitetna turistička destinacija u ovom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I dok se s provedbom Master plana zapravo već počelo, dok su projekt "Brijuni-Rivijera" podržale i bivša i sadašnja vlada i dok je osnivanje sveučilišta u Puli vrlo izvjesno, situacija oko plinofikacije Istarske županije, po mišljenju istarskog podžupana Marina Brkarića, prilično je nejasna. Naime, iako su do sada već odabrani izvođači te pribavljena ostala potrebna odobrenja, konačan početak izgradnje 308 kilometara dugačkog plinovoda, po njegovim riječima, i dalje stoji jer se čeka odluka Grada Pule.

Po ocjeni župana Jakovčića, još je nezavidnija situacija s lukom Bršicom gdje za industrijski razvoj nema zainteresiranih ulagača pa se, po Jakovčiću, sve više razmišlja o njezinoj turističkoj valorizaciji.

U raspravi koja je uslijedila članovi Gospodarskog vijeća najviše su pohvala uputili Master planu razvoja turizma Istre, dok je projektu "Brijuni-Rivijera" zamjerena velika ovlast u rukama nekolicine osoba. Istarski župan Ivan Jakovčić je, međutim, rekao kako je u ovom slučaja država jedina koja u projekt ulaže i to u bivše vojne nekretnine, dok će općine i gradovi samostalno odlučivati o svom budućem uključivanju u taj projekt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara