Chevrolet Spark - već od 52.285 kn

DRUGA generacija u nas vrlo popularnog modela stigla je u hrvatske salone, a do kraja mjeseca se nudi po promotivnoj cijeni.

U automobilskome svijetu prava je rijetkost da nasljednik uspješnog modela odjednom promijeni ime i prezime. Korejskom mališanu se upravo to desilo, nekadašnji Daewoo Matiz sada je Chevrolet Spark.

Na svu sreću, u ovom slučaju vrijedi poslovica prema kojoj vuk mijenja dlaku, ali nikada i ćud. Spark, dakle, zadržava sve značajne karakteristike prethodnika, što u prijevodu znači da ostaje dopadljiv automobilčić solidne prostranosti i povoljne cijene.

Chevroletov gradski mališan dug je samo 3,5 metra, što ga čini idealnim u gradskim uvjetima vožnje S druge strane, inteligentna koncepcija konstrukcije osigurava relativno puno prostora u kabini i tek simbolični prtljažnik kapaciteta 170 litara. 

Spark su razvili dizajneri i inženjeri korejskog proizvođača automobila GM Daewoo Auto & Technology (GM DAT) uz napomenu da je oko 80% komponenti automobila posve novo.


Kao što je već poznato, model se nudi u dvije motorne izvedbe, obje benzinske. Slabiji tri-cilindarski motor razvija 38 kW/52 KS, dok onaj s cilindrom više raspolaže s 49 kW/66 KS maksimalne snage. Najviše pažnje posvetilo se smanjenju potrošnje goriva, koja je u konačnici značajno smanjena.  U usporedbi s prethodnim modelom, prosjek za 0,8-litarski model je pao sa 6,1 na 5,2 l/100 km, dok snažnija verzija bilježi pad sa 6,4 na 5,6 litara benzina.

Ponuda na hrvatskom tržištu obuhvaća  pet razina, i to Direct, Plus i Star za osnovni motor,  te Elite i Premium za snažniju izvedbu. Bazni paket Direct uključuje zračni jastuk za vozača, bočne zaštitne letvice, zatamnjena stakla i naslon stražnje klupe djeljiv u omjeru 60:40.

Najbogatiji paket opreme Premium nudi potpunu opremu koja uključuje još uz zračni jastuk za suvozača, bočne zračne jastuke, servo-upravljač, klima uređaj, ABS, daljinsko centralno zaključavanje, električni paket (stakla + retrovizori), sjedalo vozača podesivo po visini, i radio s CD-om i šest zvučnika.

Do 30. lipnja promotivna maloprodajna cijena osnovnog modela, Sparka 0.8 Direct iznosi 52.285 kuna.

Pročitajte više