FOTO Karavana najprestižnijih automobila dolazi u Hrvatsku

Foto: Pixsell, Index.hr

POČETKOM rujna u Hrvatsku opet dolazi karavana najprestižnijih automobila na svijetu. 

Supercar Owners Circle ili kraće SOC je prvi put u Hrvatskoj gostovao prošle godine kad je izazvao veliku pažnju zaljubljenika u automobile. Bio je to spektakl gdje smo mogli uživati u promenadi vrhunskih hipersportskih automobila predvođenih nekolicinom Bugattija, Paganija i Ferrarija. 

 

 

Flota vrijedna na desetke milijuna eura posjetila je Zagreb, a potom su odmjerili snage na stazi ZTZ u Velikoj Gorici. Karavan je konačno posjetio i naše kvarnerske otoke. Podsjetimo, u SOC-u je točno 150 članova, čime je zadržana apsolutna ekskluzivnost. Prosječni član ima oko 65 automobila, a svaki vrijedi oko milijun eura. Članstvo u ovom ekskluzivnom klubu, koje donosi niz prestižnih aduta poput osobnog menadžera za vezu ili knjige s njihovom privatnom kolekcijom automobila, stoji tek 2500 američkih dolara godišnje.  

 

Početkom rujna SOC se vraća u Hrvatsku, a već sada možemo konstatirati kako će karavana biti još ekskluzivnija. Primjerice, među najavljenima je i reinkarnirani Lamborghini Countacha LPI 800-4, model proizveden u svega 112 primjeraka. 

Njemu će društvo praviti još ekskluzivniji Lamborghini Diablo VT Roadster Millenium edition proizveden u 30 primjeraka te Aventador SVJ 63 proizveden u tek 63 primjerka. Jednako zanimljivi bit će i McLarenovi bolidi Elva i P1, kao i neizostavni Bugattijevi bolidi uključujući Chiron Super Sport 300+, ali i La Voiture Noire.

Točan program još uvijek nije objavljen, ali je vrlo vjerojatno kako će posjetiti nekoliko lokacija uključujući i bar jedan jadranski otok. 

 

Pročitajte više