FOTO Najbolji postao još bolji: Maybach u režiji Brabusa puca od snage i luksuza

 Foto: Brabus

SPOJITE li luksuz i tehnološku nadmoć dobit ćete Maybach izdanje S klase, a dodate li potenciju jednadžba će dati samo jedno rješenje. Dolazi iz Brabusa.
 
Mnogi će se složiti da je Mercedesova S klasa vladar segmenta luksuznih limuzina. Povratkom imena Maybach ista je dobila i ekstremno luksuzno izdanje, a sada se pridružio i Brabus dodatno začinivši stvari. 
 
Mercedes-Maybach S600  je postao Brabus Rocket 900, a kao što ime govori radi se doslovno o pravoj raketi. Kao i u slučaju ostalih Rocket izdanja i ovdje je snaga motora drastično povećana. Biturbo V12 motor sada daje 900 KS i 1.500 Nm, a ovu krstaricu će potjerati do 100 km/h u samo 3,7 sekundi. Da u neku ruku konkurira poslovnom mlažnjaku govori i podatak o maksimalcu koji je nevjerojatnih 350 km/h. 
 
Pretjerivanje tu ne staje. U Brabusu su odlučili Maybach dodatno dotjerati po principu "kruha preko pogače", pa je karoserija obogaćena novim odbojnicima, a tu su i 21-inčni kotači. Iznutra pak sve što se može dotaknuti je presvučeno kožom, osim dakako brojnih ekrana i detalja od metala. 
 
Ako se pitate koliko to sve stoji odgovor je jednoznačan i lako pamtljiv - pola milijuna eura. 
 

Pročitajte više