Genesis G80 EV Magma je električna super-limuzina koja konkurira Mercedesu i BMW-u

Foto: Genesis

GENESIS je otkrio GV60 Magma Concept prošlog mjeseca na sajmu automobila u New Yorku, gdje je službeno pokrenuo svoj Magma odjel za automobile visokih performansi. Ostali koncepti pod kapom Genesisa uključuju GV80 Coupe Concept, G80 Magma Special i X Gran Berlinetta Concept. Ali drugi koncept marke Magma u isto toliko mjeseci naglašava da se program ubrzava.

Magma verzija za svaki model

Prema Genesisu, program Magma osmišljen je tako da "redefinira granice performansi i luksuza, s krajnjim ciljem razvoja varijante Magme visokih performansi za svaki postojeći model u liniji". To sugerira da bi više Magma modela moglo biti na putu, odnosno da se priprema za model G70 Shooting Brake, a možda čak i za glavnu limuzinu G90.

Tehnički detalji za G80 EV Magma nisu otkriveni, ali očekujemo dvomotorni pogonski sklop, koji će vjerojatno koristiti istu bateriju od 87.4 kWh kao i standardni Electrified G80, ali podešen znatno iznad 364 KS i 700 Nm okretnog momenta tog automobila.

Možda i više od 650 KS

Genesis bi se mogao obratiti matičnoj tvrtki Hyundai koja je uspjela izvući 641 KS iz novog Ioniqa 5 N s dva motora.

Što se tiče dizajna, G80 EV Magma odustaje od narančaste boje koncepta GV60 Magma i umjesto toga bira suptilniju plavu. Tu su nova prednja maska, širi lukovi kotača i preoblikovani stražnji branik.

Kako bi G80 EV Magma imao atraktivniji izgled na cesti, spušten je i stavljen na kotače od 21 inča koji su opremljeni maskama u stilu retro turbina. Ovjes je prilagođen za korištenje na stazi, a tu su i veće kočnice sprijeda i straga.

Spojler je dodan na poklopac prtljažnika, radeći zajedno s novim difuzorom. U unutrašnjosti su presvlake od alcantare s prošivenom kožom i tkanjem ugljičnih vlakana plave boje.

Pročitajte više