James May se zaletio u zid brzinom od 120 km/h i završio u bolnici

Screenshot: Instagram

PETU sezonu Grand Toura obilježit će niz vratolomija, ali i prometna nesreća u kojoj je stradao James May.

Dogodilo se to još u ožujku, ali je informacija tek ovih dana dospjela u javnost. Do nesreće je došlo u Norveškoj tijekom snimanja u zatvorenoj pomorskoj bazi Olavsvern, nedaleko od Tromsoa. Radilo se o atraktivnoj vožnji u uskom tunelu s neodgovarajućim osvjetljenjem. Captain Slow je vozio Mitsubishi Lancer Evolution VIII i, prema dostupnim informacijama, prekasno uočio zid. U stijenu tunela se zabio pri brzini od 121 km/h.

 

May pritom nije teško stradao u nesreći, ali je završio sa slomljenim rebrom te je u nesreći jako udario glavu. Završio je u bolnici, gdje je detaljno pregledan prije otpusta. Podsjetimo, priča u potpunosti odgovara ranijim izvještajima kako su Hamster i Clarkson viđeni u Norveškoj bez Maya, koji je navodno doživio nesreću.

James May se ubrzo vratio na snimanje serijala koji ih vodi na avanture u arktički krug u trima klasicima. Pored Mitsubishijevog bolida, tu su još Subaru Impreza WRX i Audi RS4. Još uvijek nije poznat datum premijere nove sezone popularnog serijala.

Pročitajte više