Jedan u Americi, drugi u Austriji. Kako su skončala dva kultna Porschea

SVIJET je siromašniji za dva vrhunska primjerka strojogradnje. 

Prvo odlazimo do Amerike, gdje je u prvi mah sretni vlasnik preuzeo svoj Porsche 911 GT3 RS. Automobil vrijedan oko 300.000 USD nije dugo ostao suh i na asfaltu. Samo par sati kasnije, dok su još probne tablice bile na automobilu, vlasnik je Porscheom sletio u rijeku.

 

GT3 RS wreck Snoqualmie Washington - brand new
byu/icsnapper inPorsche

Posljednje informacije govore kako je vozač lakše ozlijeđen, dok naknadne fotografije sugeriraju kako će automobil ići u otpis.  

81-godišnjak sletio s mosta

U nama puno bližem Weizu dogodila se druga nesreća u Porscheu. U ovom slučaju je sudjelovao 911 Turbo (993), nad kojim je, usprkos pogonu na sve kotače, vozač izgubio kontrolu. Dogodilo se to u blagom zavoju, gdje je vozač probio ogradu i sletio u obližnji brzac. 

Schwerer Verkehrsunfall heute Mittag in Weiz: Ein PKW ist in der Gleisdorfer Straße von der Fahrbahn abgekommen, hat ein...

Objavljuje Stadtfeuerwehr WeizNedjelja, 21. travnja 2024.

Lokalna vatrogasna postaja izvijestila je kako je vozač, navodno 81-godišnjak, nakon prevrtanja ostao zarobljen u automobilu. Ozlijeđen je, ali ne životno, prvenstveno zahvaljujući malenoj dubini vode koja ovaj put nije bila fatalna. 

Vlasnik je helikopterom prevezen u bolnicu, dok je vatrogasna postrojba prionula izvlačenju vozila. U izvlačenju automobila sudjelovalo je čak 26 osoba. Iako je teško oštećen, ovaj automobil bi lako mogao biti vraćen u život. Bez ikakve sumnje, bit će to skup popravak. Ali dragulj s kraja milenija s preko 400 KS je to zaslužio, zar ne?

Pročitajte više