Kinezi uhvaćeni u bezočnoj krađi: "Revolucionarni" električni SUV je renderirani Mitsubishi

 Foto: WM Motors, Mitsubishi

NOVOUSTOLIČENI auto-proizvođač do sada je predstavio četiri vlastita koncepta, no jedan je sasvim sigurno tek prerađeni Mitsubishi Outlander. 
 
Tek nekoliko dana nakon što je WM Motor, novoosnovana kineska tvrtka, predstavio svoje adute, razotkrivena je još jedna velika prijevara. Naime, usporedite li press fotografije novog Mitsubishija Outlander (Concept S/2014 g) sa onima kineskog SUV modela sasvim je jasno kako se radi tek o modificiranom renderu.
 
 
Kinezi su zadržali veći dio dizajna, a nisu marili niti za preradu pojedinih detalja. Tako njihov "novitet" ima iste naplatke, ali i imitaciju stražnjeg difuzora. Gotovo ista je i pozadina, Kinezi su obrisali tek jedan oblačak. 
 
Potpuno neočekivano za jednu firmu iza koje stoji Freeman Shen, nekadašnji šef Volva za Kinu i osoba koja je bila ključna u Geelyevom preuzimanju švedske tvrtke. Godinu dana nakon utemeljenja nove tvrtke Shen je najavio milijardu dolara vrijednu investiciju koja uključuje izgradnje pogona, ali i nekoliko novih modela. Prvi model tako bi na scenu trebao stići 2018. godine, a zatim bi svake godine stizao po jedan novi proizvod. Uz sporni SUV Kinezi su tako predstavili koncepte monovolumena, karavana i limuzine. 
 
Tvrtke koje misle ozbiljno zasigurno ne koriste ovako jeftine trikove. Uozbiljite se ili jednostavno odustanite. 
 
 

Pročitajte više