Mađarska policija u Octavijama

MAĐARSKA policija ostaje vjerna Škodama. Pošiljka od 228 Octavia pridružiti će se Škodinoj koloniji u Mađarskom MUP-u i pomoći u obavljanju svakodnevnih dužnosti očuvanja reda i mira.

Riječ je o posebno pripremljenim Octaviama u karavanskoj izvedbi. Ovaj put nisu odabrane popularne dizelske izvedbe već je izbor pao na benzinsku izvedbu pokretanu 1.6-litrenim četiri-cilindarskim benzinskim motorom maksimalne snage 75/101 kW/KS.

Automobili su bijele boje i tvornički pripremljeni za potrebe mađarskih snaga reda. Signalni uređaji i sustavi komunikacije sastavni su dio Octavia, koje čine do sada najveću pošiljku za potrebe policije. Uz karavanske izvedbe Mađari su uzeli i sedam Octavia u RS izvedbi. Broj 180 KS snažnih Octavia u sastavu policije tako se zaokružio na trideset.  

Škoda je u ovom poslu već dulje vrijeme. Od 1995. godine mađarskom MUP-u je isporučeno više od 1.000 vozila, od čega njih čak 600 otpada na modele Fabie i Octavie.

Paralelno s povećanjem voznog parka u službenim organima Mađarske, rasla je popularnost ove marke na mađarskom tržištu. Dok je 1995. godine Škoda u Mađarskoj prodala ukupno 1.105 vozila, 2002. godine brojka se popela na čak 11.507, što odgovara tržišnom udjelu od 5.9 %. Tijekom ove godine rast prodaje iznosi čak 60 %, pa se u Škodi nadaju da bi Mađarska mogla uskoro postati njihovo najuspješnije tržište.

Pročitajte više