Ovo su najatraktivnije sportske limuzine 1990-ih, a sada ih prodaje Rowan Atkinson

Screenshot:YouTube

ROWAN Atkinson je poznati obožavatelj i kolekcionar automobila, a u njegovoj ergeli najpoznatiji je bio McLaren F1. No ova dva automobila su bili i ostali doista nešto posebno. 
 
Mercedes W124 ne treba posebno reklamirati, a posebno ne njegovu najradikalniju izvedbu. 500E je moderni klasik nastao u suradnji s Porscheom koji i u današnjim okvirima nudi performanse za pamćenje.
 
 
Atkinson ih toliko voli da ima dva primjerka. Jednog je kupio novog 1990-ih, a ovog koji prodaje s 85.000 km nabavio je prije nekoliko godina. Automobil je u besprijekornom stanju, bez tragova korozije i istrošenosti.
 
 
Vjerojatno najradikalnija talijanska limuzina svojeg doba nije dolazila iz Maseratija, već ju je potpisivala Lancia. Ime joj je Thema, ali 8.32, a to u prijevodu znači da ju pokreće Ferrarijev 2.9 32-ventilski V8 motor poznat iz Ferrarijeve 308-ice. Jedna od najskupljih sportskih limuzina svog vremena imala je interijer presvučen najfinijom kožom, prvi električno upravljani stražnji spojler i još puno toga. Verzija bez katalizatora razvija 215 KS, hvata 100 km/h za 6,8 sekundi i juri 240 km/h. Rowan ju ima u vlasništvu sedam godina, a do danas ju je uz brojna ulaganja dotjerao  u savršeno stanje. 
 
Oba automobila su u ponudi Silverstone Auctions’ Race Retro Classic aukcije koje se održava 24. veljače. 

Pročitajte više