Povratak Aston Martina na GT scenu

ASTON MARTIN Racing je prije nekoliko dana objavio nove informacije vezane uz projekt DBR9 kojim se ovaj britanski proizvođač sportskih automobila vraća na trkališta.

Natjecateljski Aston Martin će vatreno krštenje doživjeti iduće godine za kada je planirano učestvovanje automobila u nekoliko atraktivnih natjecanja. Također, Aston Martin će s ovim automobilom biti zastupljen i na svjetski poznatoj utrci "24 sata Le Mansa".

DBR9 je nastao na osnovi modela DB9, inače najnovijeg modela tvrtke. Od poznatih imena koja su surađivala s AMR-om svakako treba spomenuti tvrtku Prodrive iz Banbury-a (Velika Britanija), koja je zaslužna za dizajn i cjelokupni razvoj DBR9 natjecateljskog programa.

Prvi primjerci natjecateljskog DBR9 su u finalnoj fazi proizvodnje, a već je poznato da će na internacionalnim natjecanjima Aston Martin biti zastupljen s tri tima, gdje će svaki posjedovati dva automobila i cjelokupnu potporu AMR-a.
Zbog velikog interesa javnosti Aston Martin Racing će proizvesti dodatnu seriju modela DBR9 namijenjenu kolekcionarima. Zanimljivo je da se "civilna" izvedba ničime neće razlikovati od budućeg učesnika u najpopularnijim natjecanjima.
"Dizajn modela DB9 je takav da se savršeno uklapa u ideju stvaranja trkaćeg automobila na njegovoj osnovi"- rekao je Jeremy Main, direktoj razvoja pri Aston Martinu, i dalje nastavio: "Iako su kod DBR9 na prvom mjestu performanse, nimalo nismo zapostavili njegov izgled, pa je svaki detalj automobila osmišljen po najvišim standardima marke".

Miljenko Nikolić

Pročitajte više