VIDEO Top Gear: "Ovo je najzabavniji električni auto"

Screenshot: Youtube

FERRARIJEVA privatna staza, La Pista di Fiorano, slavi pola stoljeća postojanja, a sad je na nju stigao i prvi električni sportaš.

U pitanju je Ferrari 250 Testa Rossa, ali u nešto drukčijem mjerilu i s električnim pogonom. Kad kažemo kako iza ovog automobila stoji Little Car Company, stvari postaju jasnije. U svakom slučaju, malo tko je očekivao da će ovaj automobilčić stići na slavnu stazu. 

Doveli su ga Top Gear i Ollie Kew za upravljačem. Kako je Ferrari amenovao izradu ovakve replike, stvorena je prilika da se automobilčić s nejakim pogonom pojavi u društvu najbržih na svijetu i isproba ovaj gotovo sveti asfalt. 

Konkretno, radi se o 16.2 KS maksimalne snage i maksimalnoj brzini od 80 km/h. A za razliku od Baby Bugattija, ova je igračka osjetno upravljivija, pojašnjava Kew. Pritom imajte na umu kako ova originalna replika stoji čak 94.000 eura.

"Ovom stvari se upravlja prekrasno. Jako je stabilan i ima neke značajke velikih sportskih automobila", pojašnjava Kew. Pritom upozorava kako će naglim otpuštanjem gasa doći do podupravljanja, a ako se pretjera s gasom, i do preupravljanja. Za pohvalu su i kočnice. 

Rekord kruga drži F1 bolid Ferrari 2004, kojim je upravljao Michael Schumacher s vremenom od 1:19 min. Električni "Ferrari" je posao odradio za 2:26.97 min, što je dovoljno da bude prvi i najbrži električni auto na Ferrarijevoj stazi. Nije najbrži auto, bezobrazno je skup za igračku, ali je "najzabavniji električni auto", zaključili su u Top Gearu. 

Pročitajte više