VIDEO Novi Ferrari SF-24 - bolid koji treba prekinuti dominaciju Red Bulla

Foto: Ferrari

FERRARI je otkrio svoj novi F1 bolid za 2024. SF-24, s kojim će pokušati biti konkurentniji u odnosu na prošlu godinu, češće se boriti za pobjede i pokušati biti veća prijetnja Red Bullu, koji je dominirao prošlom sezonom - piše portal MaxF1

Temeljite promjene

Ferrari je novi SF-24 otkrio u svojoj bazi u Maranellu uz objavu nekoliko studijskih fotografija koje otkrivaju temeljite promjene u odnosu na prošlogodišnji SF-23.

Bolid ima nešto širi i zaobljeniji nos od prethodnika, a bočne sigurnosne strukture pomaknute su u podnicu kako bi se oslobodilo više mjesta za strujanje zraka ispod bočnih usisnika za hlađenje, po uzoru na Red Bull i McLaren.

 

Bočne stranice oblikom se nastavljaju na evoluciju koju je Ferrari prošle godine uveo na VN Španjolske i kojom se još više odmaknuo od svog inicijalnog koncepta na početku 2022. s bolidom F1-75, bez dubokih kanala na gornjoj površini koja sada formira padajuću rampu prema stražnjem kraju.

Zadržao je sve dobre strane

Prošle godine Ferrari je bio vrlo brz u kvalifikacijama, ali u utrci je značajno padao u konkurentnosti zbog lošijeg korištenja guma u odnosu na suparnike. Sainz je u Singapuru postao jedini vozač koji je prošle godine pobijedio Red Bull, a Ferrari je s novim SF-24 pokušao zadržati jake strane prethodnika poput odlične trakcije u sporim zavojima, ponašanja preko rubnika i brzine na pravcu.

Leclerc i Sainz četvrtu godinu zaredom čine Ferrarijevu vozačku postavu, ali ovo će biti posljednja Sainzova sezona budući da 2025. u momčad dolazi Hamilton.

Pročitajte više