VIDEO Pogledajte pet najluksuznijih automobila iz Stuttgarta

 Foto: Mercedes

MERCEDES je izabrao svojih Top 5 modela koji su luksuzom i ponudom nadmašili sve ostale Mercedese u povijesti, ali i cjelokupnu konkurenciju. 
 
Mercedes tako na peto mjesto stavlja model  540 K, koji je premijerno predstavljen 1936. na pariškom salonu, a proizvodio se sve do 1940. godine. Isticao se ekstremno lakom gradnjom, moćnim 5,4-litrenim osam-cilindarskim motorom i trima dostupnim šasijama. 
 
 
Na četvrto mjesto je stigao osjetno noviji primjerak. Pomalo neočekivano, radi se o ne baš uglađenom terencu, ali opet u vrhunskoj izvedbi dostojnoj bogova. Mercedes-Maybach G 650 Landaulet je doslovno luksuz na visokim petama, a starta cijenom od 630.000 eura.
 

 
Na trećem mjestu je apsolutni klasik, Mercedes 600. Bio je sinonim luksuza puna dva desetljeća, a voljeli su ga svi, lijevi i desni, predsjednici, kraljevi, pa i maršal Tito. 
 
Sličnog imena je i Mercedes na drugom mjestu. Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet. Predstavljen je 2016. godine, a svijetu je ponuđeno tek 300 primjeraka. Vrhunski luksuz, V12 motor i Maybach potpis čine ga jednim od najluksuznijih automobila na svijetu. 
 
 
 
A apsolutni broj 1 u Mercedesu ide u ruke legendarnog sportaša. To je 300 SLR, najbrži automobil svoga doba i jedan od rijetkih kojem je cijenu nemoguće odrediti. Proizvedena su samo dva primjerka. 
 
 

Pročitajte više