Joaquin Phoenix otkrio da se srami svog nastupa u jednom poznatom filmu

Foto: EPA

Joaquin Phoenix jedna je od najcjenjenijih filmskih zvijezda svoje generacije, a lako je razumljivo i zašto. Njegove su izvedbe uvijek vrlo uvjerljive, a često i maestralne. Nekoliko je puta nominiran za Oscara, a 2020. godine je s filmom Joker osvojio i zlatni kipić za najbolju glavnu ulogu. 

Međutim, čak i najveći glumci sumnjaju u svoje sposobnosti, usprkos svom uspjehu i slavi koje su stekli. Tako je Phoenix u razgovoru za South China Morning Post priznao da ga je bilo sram kada je jednom prilikom na televiziji vidio svoj nastup u filmu Paula Thomasa Andersona, The Master.

"Ne tako davno, listao sam filmske kanale i pojavio se film u kojem glumim, a koji nikad nisam gledao. Bio sam smeće. Djelovalo je kao da radim. Vidio sam toliko glume da mi je stvarno bilo neugodno. Osjećam se krivim što sam se previše trudio da gledatelj razumije mog lika", priznao je Phoenix.

U spomenutom filmu Phoenix tumači veterana Drugoga svjetskog rata koji boluje od teškog oblika PTSP-a te pronalazi neku vrstu osobnog spasa kad se pridruži vjerskom kultu koji vodi lik pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana. Redatelj Anderson natjerao je Phoenixa da pogleda svoj nastup, ali on nije mogao dovršiti film do kraja već je od srama ugasio televiziju.

S obzirom na činjenicu da je tijekom svoje karijere odigrao toliko zapanjujućih uloga, glumčevi komentari su prilično iznenađujući, ali mu možda baš ta skromnost omogućuje tako briljantne izvedbe na ekranu. 

Pročitajte više