Sydney Sweeney utjelovit će jednu od najpoznatijih boksačica svih vremena

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Netflix

NAKON uspjeha romantične komedije Anyone But You i horora Immaculate Sydney Sweeney, jedna od najtraženijih mladih zvijezda današnjice, utjelovit će pionirku boksa Christy Martin. Portal Deadline predviđa da bi biografski film o Martin mogao biti jedan od najtraženijih filmova na nadolazećem Filmskom festivalu u Cannesu (Marché du Film).

Zasad neimenovani film režirat će David Michôd, koji je poznat po filmovima Animal Kingdom i The King. Biografski film prikazat će priču o usponu Christy Martin, koja je postala najpoznatija američka boksačica 90-ih i koju su zvali "ženskim Rockyjem". Njezin život promijenio se 1989. godine, kada je upoznala svog menadžera, a kasnije i supruga Jima Martina.

Screenshot: YouTube/Netflix

Postala je prva žena koja je potpisala ugovor s legendarnim boksačkim promotorom Donom Kingom i prva boksačica koja se pojavila na naslovnici časopisa Sports Illustrated.

Njezin šarm, dobar izgled i uspjeh u ringu pretvorili su je u zvijezdu boksa, no nitko nije znao s kakvim se problemima suočavala u privatnom životu. Poznata sportašica bila je žrtva toksičnih veza i obiteljskog zlostavljanja, a 2010. godine njezin bivši muž ju je pokušao ubiti.

Sweeney je uzbuđena zbog nadolazećeg projekta, ali ovo nije prvi put da glumi u biografskom filmu. Prošle godine oduševila je kritičare svojom izvedbom u filmu Reality, u kojem je utjelovila zviždačicu i političku aktivisticu Reality Winner.

"Hrvanje i kikboksing trenirala sam od 12. do 19. godine. Žudim za povratkom u ring, treniranjem i transformacijom tijela. Christyina priča nije lagana, fizički i emocionalno je zahtjevna, puna je teških prepreka. Ali volim izazove", izjavila je Sweeney.

Pročitajte više