Snima se novi film o Rockyju

Screenshot: Youtube

I PLAY Rocky je novi film koji će ispričati priču o tome kako je Sylvester Stallone snimio prvi film o Robertu Rockyju Balboi daleke 1976. godine.

Film Petera Farrellyja trenutno je u izradi i bit će ponuđen potencijalnim kupcima na nadolazećem sajmu Filmskog festivala u Cannesu, koji počinje sljedeći tjedan. Radnja će pratiti siromašnog glumca s djelomično paraliziranim licem i govornom manom koji u tri dana napiše scenarij za film koji veliki studio želi kupiti, ali on ga odbija prodati, osim ako ne dobije glavnu ulogu. Naime, producenti su zaista htjeli da Rockyja glumi James Caan, no Stallone nije htio popustiti.

Upornost mu se itekako isplatila. Stallone je odbio uzeti 350.000 dolara za scenarij, ali je pristao na ponuđenih 35.000 i dopuštenje da glumi glavnog lika. Kao što je poznato, Rocky je postao najveći kino-hit na blagajnama 1976. Snimljen je za 1.2 milijuna dolara, a ostvario je više od 117.2 milijuna dolara dobiti. Imao je i deset nominacija za Oscara te je osvojio tri nagrade, uključujući i onu za najbolji film.

Prema izvorima, u tijeku je proces odabira glumaca te se aktivno traži osoba koja će glumiti Stallonea. Zasad nije poznato hoće li i na koji način on biti uključen u ovaj projekt.

Pročitajte više