Fanovi DC-ja rangirali su glumce koji su utjelovili Batmana od najgorih do najboljih

Screenshot: Youtube

BATMAN je desetljećima jedan od vodećih DC-jevih superjunaka, a niz talentiranih glumaca portretirao je Mračnog viteza na svoj način. Do 2024. deseci različitih glumaca tumačili su Batmana, bilo u igranim filmovima, bilo posuđivanjem glasa u animiranim filmovima i videoigrama.

Portal CoveredGeekly odlučio je zamoliti fanove da rangiraju glumce koji su utjelovili Batmana, od najgoreg prema najboljem.

Na šesto mjesto svrstali su Bena Afflecka. Dvostruki Oscarovac našao se u toj ulozi u filmu Batman protiv Supermana: Zora pravednika (2016.). To je izazvalo velike podjele. Neki su ga pohvalili kao osvježavajuću promjenu, a drugi su kritizirali njegov nedostatak borbenih vještina po kojima je Batman poznat.

 

Na petom mjestu je Robert Pattinson koji je navukao kostim superjunaka 2022. za film The Batman, koji je režirao Matt Reeves. Glumio je odvažnog, mladog Batmana željnog osvete za ubojstvo svojih roditelja.

Na četvrtom mjestu je Adam West koji je bio Čovjek-šišmiš u TV seriji emitiranoj od 1966. do 1968.

Treći najbolje rangirani Batman svih vremena je Kevin Conroy koji je slavu stekao posuđivanjem glasa superjunaku u raznim animiranim medijima, počevši s Batman: The Animated Series 1992. Za mnoge ljubitelje crtanih verzija, Conroyev Batman je zlatni standard.

Drugi na ljestvici je Christian Bale, kojeg je Christopher Nolan odabrao za franšizu Mračni vitez. Utjelovio je Brucea Waynea kao izmučenog milijardera progonjenog prošlošću, a Batmana kao nemilosrdnog osvetnika spremnog prekršiti pravila radi pravde. Baleov Batman nadaleko je hvaljen zbog svog realizma i intenziteta, a da ne spominjemo njegovu fizičku snagu.

I na kraju, broj jedan je Michael Keaton. On je Batmana oživio u djelima Tima Burtona, Batman (1989.) i Batman Returns (1992.). Njegov lik je zamišljen kao mračna sablast koja sebe vidi kao zaštitnika Gotham Cityja, s ciljem da očisti gradski kriminal i korupciju, dok kriminalce privodi pravdi. Za mnoge je to bit lika Batmana, a Keaton je taj posao odradio maestralno.

Pročitajte više