Vin Diesel radi na dugoočekivanom nastavku jednog od svojih najvećih hitova

Screenshot: YouTube/Universal

VIN Diesel radi na četvrtom filmu znanstvenofantastične franšize Riddickove kronike, nazvanom Riddick: Furya, potvrdio je Deadline. Glumac ponovno udružuje snage sa scenaristom i redateljem Davidom Twohyjem, s kojim je surađivao na prva tri filma. Prvi film u serijalu, Planet tame (Pitch Black), imao je premijeru 2000. godine i pomogao je Dieselu da se probije kao akcijska zvijezda.

Screenshot: YouTube/Universal

Zvijezda Brzih i žestokih ponovno će utjeloviti antijunaka Richarda B. Riddicka, odbjeglog kriminalca kojeg lovi cijela galaksija. Posljednji film u franšizi izašao je 2013. godine i bio je financijski uspješan.

U Riddicku: Furyji, Riddick se vraća na svoj rodni planet, mjesto kojeg se jedva sjeća i za koje se boji da je uništeno. No, tamo doznaje da se stanovnici njegovog planeta bore za opstanak nakon što im egzistenciju ugrozi novo čudovište.

Film produciraju Diesel, Samantha Vincent, Thorsten Schumacher, Lars Sylvest i Joe Neurater. Diesel će ove godine početi raditi i na posljednjem nastavku franšize Brzi i žestoki, koji u kina dolazi 2026. godine.

Snimanje filma Riddick: Furya počinje 26. kolovoza ove godine.

Pročitajte više