Michelle Yeoh pridružuje se popularnoj ZF franšizi Ridleyja Scotta

Foto: EPA

OSKAROVKA Michelle Yeoh dobila je glavnu ulogu u seriji Blade Runner 2099, nastavku serije Blade Runner 2049, koja se prikazuje na Prime Videu.

Kako prenosi Variety, serija Blade Runner 2099 najavljena je još u rujnu 2022. godine i nastavak je originalnog filma Blade Runner. Detalji zapleta drže se u tajnosti, ali poznato je da će Yeoh u seriji glumiti lika po imenu Olwen, koji je opisan kao replikant pred kraj svog života.

Ridley Scott vraća se kao producent serije u suradnji s Michaelom Greenom, a scenaristica i izvršna producentica je Silka Luisa. Također, u veljači ove godine otkriveno je da će seriju režirati Jonathan van Tulleken, koji je na toj poziciji zamijenio Jeremyja Podeswea, koji je radio na serijalima poput Game of Thrones i Station Eleven, ali zbog problema s rasporedom na kraju nije radio na seriji.

Kako je Deadline izvijestio ove veljače, snimanje serije bi trebalo započeti ovog proljeća, iako nije točno otkriveno kada, kao ni podatak kada se planira premijera na Amazonovom streaming-servisu Prime Video.

Pročitajte više