Margot Robbie kaže da je ovo prvi lik koji je htjela glumiti

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Buena Vista International

MARGOT Robbie je u periodu od deset godina otkako je iz Australije došla u SAD postala jedna od najbolje plaćenih holivudskih glumica. Od biografskih filmova i drama, do superherojskih filmova i komedija, Robbie se okušala u raznim žanrovima, ali jedan žanr u kojem smo je jako rijetko viđali je znanstvena fantastika.

Iako je na početku karijere glumila u znanstvenofantastičnim filmovima Z for Zachariah i About Time, u posljednjih nekoliko godina okrenula se dramama i komedijama. No, manjak znanstvene fantastike u njezinoj filmografiji ne znači da glumica ne voli taj žanr.

Tijekom gostovanja u podcastu Five Things with Lynn Hirschberg, Robbie je izjavila da obožava Peti element (The Fifth Element) te da joj je to jedan od najdražih filmova.

 

Smješten u 23. stoljeće, film prati taksista i bivšeg ratnog heroja Korbena Dallasa, koji pokušava pomoći neobičnoj mladoj ženi koja je upala u njegov taksi. Mlada žena zove se Leeloo i ona je zapravo peti element, čije je zadaća spojiti ostala četiri svemirska elementa - vodu, vatru, zrak i zemlju - u jedno, kako bi spasila Zemlju od zle kozmičke sile.

Film je režirao Luc Besson, a glavne uloge igraju Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman, Ian Holm i Chris Tucker.

"Peti element mi je oduvijek bio najdraži", izjavila je Robbie. Glumici se posebno svidjela uloga Leeloo, koju je utjelovila Jovovich. 

Tijekom intervjua s Britanskom akademijom filmske i televizijske umjetnosti, Robbie je otkrila da je Leeloo prvi lik koji je htjela glumiti. "Bila sam opsjednuta Petim elementom i osobito tim likom", dodala je.

Peti element dostupan je na streaming servisu Amazon Prime Video, gdje se može kupiti ili posuditi.

Pročitajte više