3 male promjene kod doručka za veći gubitak kilograma

Foto: 123RF

DORUČAK je i dalje najvažniji obrok u danu.

On mora biti kvalitetan i zasitan, a njime ne samo da ubrzavate metabolizam, već tijelu dajete potrebnu energiju za sve obaveze koje vas čekaju u danu ispred vas.

A ako se jedenja doručka pridržavate svaki dan, no kilogrami ne idu dolje, a to vam je cilj, uvedite ove 3 male promjene.



Kada jedete doručak?

Ako doručak konzumirate u razdoblju do 30 minuta nakon buđenja budite sigurni da ćete rano ogladnjeti. Većina ljudi ustaje oko 7, što znači da ćete do ručka pojesti dva doručka. Slušajte svoje tijelo, popijte ujutro veliku čašu vode, a jedite nešto kasnije u miru, npr. kada dođete na posao ili kad odradite trening.

Mjerite količine žlicom

Količinu hrane na tanjuru mjerite žlicom, jer ćete tako najbolje vidjeti koliko jedete.



Žitarice iz kutije, kupovne kaše te voćni jogurti - zaboravite

Znamo da su takve žitarice i kaše ukusne i lake za pripremu, no bogate su i šećerima, a siromašne vlaknima i proteinima. Što se tiče voćnih jogurta, i oni su itekako ukusni, ali također bogati šećerima. Umjesto toga, kupite zobene pahuljice i pripremite kašu sami doma uz orašaste plodove, jogurt, med, svježe voće i slično, a voćni jogurt također napravite u vlastitoj kuhinji sa svježim voćem, posebno šumskim.

Pročitajte više