3 vježbe za čvrste i mišićave trbušnjake

Foto: Shuttertsock


IAKO vam je možda samo važno da izgradite ravan i mišićav trbuh, to ćete najbolje postići vježbama koje će ga napraviti i funkcionalnim. Možda ste navikli raditi neku vrstu starih dobrih trbušnjaka, ali pokazalo se kako će vježbe za čitav "core" puno bolje aktivirati i izgraditi mišiće trbušnog zida.


Jedna od glavnih uloga mišića trbuha jest stabilizacija kralježnice, stoga je potrebno raditi vježbe koje će ih natjerati upravo na to- razne varijacije izdržaja ili tzv. "plank".

Umjesto dosadnih trbušnjaka isprobajte ove vježbe koje možete raditi prije ili poslije svog treninga:

1. "Plank" rotacija lopte - 2 min

- pauza- 1 min

2. "Plank" bočni - 1 min

-pauza- 30 sek

3. "Plank" bočni (druga strana) - 1 min

-pauza- 30 sek

4. Penjači - 1 min


Ovisno o trenutnoj formi, ponovite sve 2-3 puta. A evo kako izvesti navedene vježbe:

"Plank" rotacija lopte - odlična vježba koja će snažno aktivirati sva mišićna vlakna trbušnih mišića, dok će istovremeno    poštedjeti kralježnicu od nepotrebne fleksije. Cilj je raditi što veće i što sporije krugove isključivo pokretom u ramenom zglobu, a sve ostalo mora ostati nepomično- ne smijete se saviti niti rotirati.

Bočni "plank"- bočni izdržaj će razviti snagu bočnih trbušnih mišića, što će biti itekako primjetno kada skinemo masne naslage. Pitali ste se kako su mnogi fitness modeli došli do tako čvrstih bočnih trbušnjaka- upravo ovakvim vježbama.


Penjači- ovom dinamičnom vježbom snažno ćete aktivirati sve mišiće core-a, a ponajviše donje trbušne mišiće koje inače slabo aktiviramo drugim vježbama.




 

Pročitajte više