5 prehrambenih navika zbog kojih se Francuskinje ne debljaju

Foto: Instagram 

OTKRIVAMO sve tajne njihovih besprijekornih linija.
 
1. Umjerenost je ključna
 
Francuska kuhinja poznata je po sirevima, vinima, kremastim umacima, kroasanima i raznim ukusnim desertima, no Francuzi ne jedu stalno takvu hranu. No kada je i jedu, jedu manje porcije, dovoljne da zadovolje njihovu želju. Tako je i s vinom, ono se pije polako i umjereno.
 
2. Pametni odabir hrane
 
Francuske trgovine prepune su punomasne hrane, maslaca, vrhnja, sireva, dobrih komada mesa, a rjeđe ćete na policama naći bezmasnu ili dijetnu hranu. No kad bolje razmislite, neobrađena hrana ima pun i zadovoljavajuć okus pa ju se i manje jede tijekom obroka. Dakle, obroci se sastoje od hrane koja nije procesuirana, a meso i riba s povrćem je obrok koji se najčešće nalazi na njihovim tanjurima. Čak se i djeci poslužuje prava hrana, a ne kašice te ih se od najmlađe dobi uči da jedu žlicom i vilicom.
 
3. Francuskinje vole uživati
 
Njihovo pravilo je jednostavno: ako jedeš hranu koja te ne zadovoljava, nije fina ili dovoljna, to je loš obrok. Tako Francuskinje jedu hranu koja nudi osjećaj zadovoljstva, ali uvijek brinu o ravnoteži. Ako im se jede nešto slatko, smanjit će količinu ostale hrane, ali neće imati grižnju savjesti te ništa nećete uskraćivati svom tijelu, za što već znate da nije dobro.
 
4. Pješačenje
 
Francuskinje vole pješačiti, a to je još jedna tajna njihovih lijepih linija. Što ste zaposleniji, to više hodate te radite više dobra za svoje tijelo i zdravlje.
 
5. Njima je obrok gozba
 
U hrani se uživa polako, a obroci služe za socijalizaciju i odmor te uživanje. Obiteljski doručak, ručak ili večera nije samo hrana za tijelo, nego i za dušu.

Pročitajte više