62-godišnja dvostruka oskarovka izjavila što misli o plastičnoj kirurgiji

EPA-EFE

IAKO je plastična kirurgija popriličan hit u svijetu, i to ne samo među slavnima, neke zvijezde uspješno odolijevaju izazovima koje ona nudi. Emma Thompson jedna je od njih. 

62-godišnja glumica, koja glumi u nadolazećem filmu Sretno ti, Leo Grande, razgovarala je za The Wrap o tome kako je biti glumica njenih godina u današnjem svijetu. Na pitanje je li ikada razmišljala o plastičnoj operaciji, Thompson je žestoko rekla da je protiv toga.

"Zašto bih to sebi radila, jednostavno ne razumijem", rekla je. "Iskreno mislim da je odsijecanje dijela sebe da ga stavite na drugo mjesto, kako biste izbjegli da izgledate kao da vam se događa to što vam se događa, a to je da starite, što je potpuno prirodno, oblik kolektivne psihoze. Stvarno mislim to je vrlo čudna stvar."

Thompson je, međutim, dodala da nije formirala ovo mišljenje tek sad, kad je došla u godine u kojima se žene često odlučuju na različite estetske tretmane i operacije. "Uvijek sam to mislila. Ali uvijek sam bila neka vrsta militantne feministice kada su u pitanju ženska tijela i ono što im je učinjeno, što nam je rečeno da očekujemo od sebe, što nam je rečeno da radimo same sebi", rekla je.

U novom filmu pojavljuje se potpuno gola

Dvostruka dobitnica Oscara rekla je da je "jedan od velikih trijumfa" njenog novog filma, koji je u nedjelju imao virtualnu premijeru na Sundance Film Festivalu, "što predstavlja neobrađeno tijelo".

Kako bi se pripremili za ulogu, u kojoj Thompson ima scenu u kojoj je gola, ona i kolega Daryl McCormack s redateljicom Sophie Hyde vježbali su potpuno goli i pričali o svojim tijelima, razgovarali o odnosu sa svojim tijela, crtali ih, raspravljali o stvarima koje su im teške i stvarima koje im se sviđaju te opisivali tijela jedni drugima.

"Vrlo je izazovno biti gol sa 62 godine", rekla je. "Ništa se nije promijenilo u strašnim zahtjevima koji se postavljaju ženama u stvarnom svijetu, ali i u glumi. Zahtjev društva da morate biti mršavi i dalje je isti kao što je bio, a zapravo na neki način mislim da je sada gori."

Pročitajte više