7 vrsta pića koja vas debljaju

Foto: Instagram

AKO ste trenutno u procesu mršavljenja, onda znate kako je to lavovski posao.

Osim što trebate redovito vježbati i pravilno se hraniti, podjednako je važno da obratite pažnju i na ono što pijete.
 
Zbog prekomjerne konzumacije ovih pića, vrlo lako možete natući dodatne kilograme.
 
1. Punomasno mlijeko
 
Mlijeko je važno za zdravlje kostiju i zuba, ali ako je vaš cilj gubitak kilograma, onda biste trebali smanjiti konzumaciju punomasnog mlijeka i potražiti izvor kalcija u drugim proizvodima koji nisu mliječni.
 
2. Svježi sokovi
 
Svježi sokovi su dobra opcija s vremena na vrijeme, međutim njihova prečesta konzumacija i prekomjerno ispijanje nije dobra opcija kada mršavite. Sadrže velik broj kalorija i šećera pa će vam samo odmoći pri gubitku kilograma. Još je gora situacija sa sokovima koji vam se smiješe s polica dućana.
 
3. Smoothie
 
Ako vam smoothie mijenja obrok i konzumirate ga svaki dan u prekomjernim količinama, budite sigurni da ćete dobiti na težini.
 
4. Proteinski shake
 
Prehrana bogata proteinima vrlo je važna, pogotovo ako vježbate te želite izgraditi mišiće. No želite li smršavjeti, onda biste trebali izbjegavati konzumaciju ovog pića nakon treninga.
 
5. Energetski napitci
 
Morate biti svjesni broja kalorija i količine šećera koje ova pića sadrže u sebi pa čak i ako mislite kako su vam takvi napitci zadnja nada da ostanete budni.
 
6. Kava s puno mlijeka, šećera, šlaga, čokoladnih preljeva i slično
 
Kava bez previše dodataka i to jedna šalica u rano jutro neće vam naštetiti koliko sve ostale vrste kava ili čak nekoliko šalica tijekom dana. S takvom kavom znajte da konzumirate velik broj kalorija.
 
7. Kokteli
 
Tko bi odolio tim slatkastim i šarenim pićima? Vi morate, ako želite stesati liniju, jer su kokteli prepuni kalorija. Ako već morate popiti nešto alkoholno, onda birajte pića s najmanje kalorija.

Pročitajte više