Odličan trening s užetom: Ubrzaj metabolizam i oblikuj cijelo tijelo!

Foto: Pinterest
 
SA SVIM otmjenim fitness radionicama, trendovima, skupim teretanama i kompliciranom opremom, lako je zaboraviti na efikasnost jednostavnih alata koji će ti pomoći da dođeš do fit forme. Jedan od takvih je uže za skakanje! 
 
Ovaj praktičan komad opreme zategnut će mišiće jezgre i nogu eksplozivnim pokretima, sagorjet će višak masti, a kalorije će nestajati i dugo nakon što završiš s treningom. Zatezanjem jezgre stabilizirat ćeš kralježnicu i tako napraviti odličnu vježbu za pravilno držanje.
 
Pripazi na to da sve vježbe radiš smireno i pravilno, jer ćeš nervoznim pokretima udarati petama o pod, a to će narušiti formu i usporiti skok. Zapešća drži blizu tijela kako bi skakanje bilo lakše.

 
Napravi što više skokova u svakoj vježbi i odmori 30 sekundi između svakog pokreta. Ovisno o fizičkoj spremi i količini energije, napravi 1 do 3 seta ovog treninga. Odmori 60 sekundi između svakog seta.
 
1. U smjeru kazaljke na satu
 
Stani ravno sa skupljenim stopalima, s užetom iza peta. Bradu drži paralelno s podom, a leđa u prirodnom luku. Stegni jezgru i lagano podigni lijevo stopalo s poda. Prebaci uže preko glave i preskoči ga desnom nogom. Čim prođe ispod desnog stopala, skoči u smjeru kazaljke na satu udesno. Nastavi sa skakanjem dok ne napraviš puni krug, a zatim promijeni smjer. Vježbu radi 60 sekundi s izmjenjivanjem stopala. Za bolju formu pokušaj visinu skokova svesti na minimum.
 
2. Sprint
 
Stani ravno sa stopalima u širini bokova i užetom iza peta. Brada neka bude paralelno s tlom, leđa u prirodnom luku, a jezgra zategnuta. Preskačući uže, sprintaj 3 do 4 metra ispred sebe, visoko podižući koljena. Okreni se i sprintaj u drugom smjeru. Nastavi izmjenjujući smjerove sljedećih 60 sekundi.

 
3. Skok i burpee na jednoj ruci
 
Stani ravno sa stopalima u širini bokova. Brada neka bude paralelno s tlom, leđa u prirodnom luku, a jezgra zategnuta. Broji do 10 dok izvodiš brze visoke skokove unaprijed. Nakon što završiš, napravi duboki čučanj. Lijevi dlan nasloni na pod ispred stopala, a stopalima odskoči unatrag - tako da budeš u planku. Iz takvog planka na jednoj ruci doskoči natrag u čučanj, a zatim skoči i ispruži ruke što više možeš. Napravi 10 ponavljanja, a zatim zamijeni stranu.
 
4. Raketa
 
Stani ravno sa stopalima u širini bokova. Brada neka bude paralelno s tlom, leđa u prirodnom luku, a jezgra zategnuta. Zavrti uže, istovremeno skačući s obje noge, što niže možeš. Napravi 5 skokova, a pri 6. skoči tako da koljena podigneš što više možeš. Vježbu radi 60 sekundi.
 
5. Skijaški skokovi
 
Stani ravno sa stopalima u širini bokova i užetom iza peta. Brada neka bude paralelno s tlom, leđa u prirodnom luku, a jezgra zategnuta. Podigni lijevo koljeno prema gore dok ne bude pod kutem od 90 stupnjeva. Zavrti uže i skači desnom nogom 10 puta. Pri 11. skoku, skoči što više lijevo možeš. Napravi sve ispočetka, ali ovaj put lijevom nogom, te skoči udesno. Vježbu radi 60 stupnjeva izmjenjujući strane.

 

Pročitajte više