Bilo da razmišljate o teretani ili ste početnik, ove tri činjenice morate znati

Foto: 123RF

AKO ste početnik ili tek planirate upisati teretanu, sigurno imate mnogo pitanja.

Iako puno toga možete pitati trenera u teretani i obratiti im se za savjet kad god vam to treba, ove tri činjenice vjerojatno nećete čuti od njih.

"U teretanu idem četiri puta tjedno već 25 godina i primijetio sam da treneri klijentima ne govore tri najvažnije činjenice", prenosi Jim Edwards za portal Insider.

1. Idite u najbližu teretanu, ne u najbolju koju si možete priuštiti

Kad se odlučite upisati u teretanu, sigurno ćete htjeti da to bude najbolje opremljena teretana, recimo ona u kojoj ste vidjeli saunu i masažne kade.

Ali koliko ćete redovito ići u teretanu, ovisit će o vašem rasporedu posla i osobnom životu. Ako u teretanu putujete više od 15 minuta, odjednom ćete sve teško stizati.

Vjerojatno ćete u teretani htjeti provesti barem sat vremena, a kada uračunate pripremu za teretanu, putovanje do nje i natrag te presvlačenje, lako se oduži na dva i pol sata.

"Budite pametni, idite u najbližu teretanu", savjetovao je Edwards.

2. Radite vježbe koje volite, a ne one koje mrzite

Htjet ćete da vam teretana bude ugodno mjesto na koje rado odlazite. Teško da će to biti slučaj ako doslovno mrzite određene vježbe.

Također, za pojedine dijelove tijela ne postoji samo po jedna vježba. Vrijeme je da istražite i druge vježbe koje će vam možda odgovarati, a direktno će utjecati na željeno područje.

Važno je zapamtiti da ako nešto želite dugoročno raditi, to će biti teže ako to mrzite.

3. Idite u teretanu čak i kad ste umorni i ne želite

Bit će mnogo dana kad ćete se osjećati preumorno, bit će vam hladno, ili vam se jednostavno neće dati trenirati. Nemojte odustati. Samo trebate doći do teretane i početi vježbati. U puno slučajeva tada ćete napraviti i najbolji trening.

Čak i ako vam trening ne bude kakvim ste ga zamišljali, sjetite se da je i takav trening bolji od sjedenja kod kuće.

Također, vježbanje pojačava tjelesnu kondiciju, ali i vaše raspoloženje, a oboje doprinose vašem ukupnom zdravlju i dobrobiti, pa je odlazak i u ovakvim danima u teretanu pun pogodak.

Pročitajte više