Bolju i uravnoteženiju salatu za sitost, ali i mršavljenje nećete naći!

Foto: Pinterest

NEUPITNO jeste li na dijeti ili samo težite uravnoteženoj prehrani vjerujemo da tu i tamo želite posegnuti za dobrom, laganom salatom no ponekad je zaista teško odabrati one namirnice koje će vas zasititi, dati vam potrebnu energiju, neće vas napuhati i pritom će vam pružiti baš sve što vaš organizam treba dobiti u jednom uravnoteženom cjelovitom obroku.

Najlakše je reći - pojedi salatu, ali doista, nije ju lako složiti ako ne znate koje sve namirnice trebate zastupiti.

Baš zbog toga donosimo recept za savršenu salatu koja će istovremeno hraniti, ali i pomagati da se konačno riješiti ostatka masnih naslaga na vašem trbuhu. A iako je riječ o tropskoj salati, zaista nije problem doći do namirnica koje vam trebaju.

Poanta ove salate i namirnica koje bi trebala sadržavati leži u dovoljnoj količini vlakana te sastojaka koje jako dobro pomažu probavi, a da istovremeno pružaju dugotrajan osjećaj sitosti.

Što vam sve treba:

Polovica manje glavice zelene salate
Pola krastavca
1/4 šalice svježeg ananasa
1/4 šalice borovnica
1/4 avokada
1 žlica narezanih badema
Jedna porcija mesa/sira/ribe

Za dressing:

1 mala žličica maslinovog ulja
pola cijeđenog limuna
1/2 žličice javorovog sirupa
1/4 žličice chia sjemenki

Cijela salata nema više od 340 kalorija, ali će vam zato pružiti oko 10 grama vlakana te oko 6,3 grama proteina, i uz sve to dovoljnu količinu namirnica koje će pospješiti probavu, s dovoljno enzima i zdravih masti.

 

Pročitajte više