Brza salata s voćem koje vam garantira dugo zdravlje

Foto: 123 RF

SADA ih možete kupiti bilo gdje.
 
Kako vas ne bismo predugo držali u neizvjesnosti, radi se o smokvama koje osim prednosti za vaše zdravlje, imaju i 74 kalorije na 100 grama, ako se radi o svježim smokvama.
 
S druge strane, sušene imaju puno više kalorija, čak 249 na 100 grama pa ako vodite računa o njima, ovo biste baš uvijek trebali imati na umu.
 
Smokve su bogate antioksidansima, vitaminima, vlaknima i mineralima te su zbog toga prevencija mnogim bolestima, odnosno garantiraju vam dugo zdravlje.
 
 
Također, smanjuju razinu šećeri u krvi te su odlične u kontroli razine glukoze, a stručnjaci ih posebno preporučuju kada osjetimo pad energije ili koncentracije.
 
No ako i niste ljubitelj ovog zdravog voća, možda vas ovaj recept ipak zainteresira, a radi se o brzoj salati sa smokvama koja je idealna za nadolazeće, najtoplije doba godine.
 
Potrebni sastojci (za jednu osobu):
 
25 g rikule
 
2 smokve
 
1 mozzarella
 
nekoliko listića svježeg bosiljka
 
15 ml limunova soka
 
25 ml maslinova ulja
 
Sol
 
Papar.
 
 
Priprema:
 
Rikulu dobro operite i stavite na tanjur, a zatim narežite smokve i mozzarellu po želji te dodajte na rikulu, kao i listiće bosiljka. Limunov sok pomiješajte s maslinovim uljem te prelijte sve sastojke, a na kraju dodajte malo soli i papra.
 
Dobar vam tek!

Pročitajte više