Dijetetičarke otkrile koje su tri odluke donijele ove godine

Foto: Pexels

Siječanj je za neke magičan mjesec jer nudi novi početak. Mnogi od nas početak nove godine vide kao priliku da okrenu novi list. Više tjelovježbe i zdravija prehrana dvije su najčešće novogodišnje odluke.

Ipak, dijetetičarke Michelle Hyman i Ashley Reaver ističu da je važno da novogodišnje odluke budu razumne i realne, neovisno o čemu se radi. Ovo su tri odluke koje su one donijele.

1. Započinjanje dana čašom vode

"Prije nego što odete u krevet, na noćnom ormariću ostavite čašu vode uz koju ćete se probuditi. Nakon što vaš alarm zazvoni, uzmite i popijte čašu vode prije nego što ustanete", savjetuje Reaver.

Također navodi kako nam ova navika može pomoći da se fizički bolje osjećamo.

2. Doručak kod kuće

Reaver spominje kako ćemo se ponekad trebati probuditi ranije kako bismo napravili doručak, no to je još jedna dobra navika. "Započnite dan dobro, osjećajući kontrolu nad svojim izborom hrane i pritom uštedite novac", objasnila je.

3. Prioritiziranje sna

"Ako ste kronično neispavani, nećete se osjećati najbolje što može utjecati na vašu sposobnost i motivaciju da birate zdravu hranu i vježbate", kaže Hyman. Stoga navodi kako je ključno pobrinuti se da spavamo dovoljno i kvalitetno.

Važno je postavljati realne i ostvarive novogodišnje odluke.

Pročitajte više