Dva tipa podvrgnula su se keto dijeti na mjesec i pol dana. Evo kako je prošlo

Foto: Youtube screenshot

YOUTUBERI koji stoje iz kanala Buff Dudes, braća Brandon i Hudson White, neprestano smišljaju nove izazove koje stavljaju pred sebe. Nedavno su odlučili iskušati ketogenu dijetu i prenijeti svojim pratiteljima iskustva. Vrlo brzo su shvatili da je puno teže nego što se na prvu čini.

“Prva dva tjedna bila su prilično teška. Moj glavni problem je bio što nisam mogao unijeti manje od 20 do 30 grama ugljikohidrata u danu”, rekao je Hudson koji je shvatio da čak i namirnice bogate proteinima sadrže nešto ugljikohidrata pa je morao pomno paziti na njihov unos.

“Ne shvaćate koliko brzo prijeđete dnevni maksimum”, kaže. 

Ketogenu dijetu koja se temelji na smanjenom unosu ugljikohidrata, a povećanom unosu masti su prakticirali šest tjedana, a isprva ih je oduševilo što mogu jesti puno maslaca. 

“S vremenom sam imao osjećaj da izlazi iz svake moje pore. Sve je bilo ljepljivo, kuhinjski ormarići, krpe…”, dodao je Hudson.

Brandon je sličan plan prehrane slijedio u tinejdžerskim godinama, ali prošlo je puno vremena, pa ni njemu početak nije bio jednostavan.

“Moj savjet svima koji prvi put iskušavaju ketogenu dijetu je da slušaju vlastito tijelo”, upozorio je Brandon koji je kroz od mjesec i pol dana povećavao količinu proteina u svojoj prehrani. Na kraju je omjer proteina i masnoća koje je unosio u danu bio gotovo jednak i počeo se bolje osjećati.

Kako je usavršavao svoje keto kupovne vještine, postao je svjesniji ugljikohidrata i šećera u namirnicama u kojima ih možda ne očekujete i napomenuo je da mu je smanjenje unosa jednog i drugog pomoglo u održavanju razine energije nakon obroka.

Brandon je otkrio da mu ketogena dijeta odgovara te da mu je zaista pomogla u sagorijevanju masti i izgradnji mišića. Međutim, smatra da nije održiv plan prehrane pa sada u prehranu uključuje zdrave izvore ugljikohidrata.

Hudson je u izazov ubacio i povremeni post. Dan je počinjao vježbanjem, a za ručak je jeo obilan i kaloričan obrok zbog kojeg je bio sit do kraja dana. Smršavio je 2,5 kilograma, ali je nakon 45 dana shvatio da je, gubeći kilograme, gubio i mišiće. 

“Iako bih htio ostati na planu prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata i pokušati održati unos šećera na što je moguće manjoj razini, previše volim ugljikohidrate”, zaključio je Hudson.

Pročitajte više