Emily Ratajkowski otkrila da sjajnu figuru duguje piću koje sagorijeva hrpu kalorija

Foto: EPA

EMILY Ratajkowski jedan je od najuspješnijih modela današnjice, a kako je svoje tijelo nakon poroda dovela do savršenstva, otkrila je u nedavnom intervjuu za New York Times. Ova se 32-godišnjakinja kune u jedan napitak za koji kaže kako ga konzumira redovito, a sagorijeva hrpu kalorija te sprječava neželjeno nakupljanje kilograma. Kako prenosi Eat This, radi se o soku od samo dva sastojka, točnije kurkume i cikle.

Mnoge studije pokazale su kako kurkuma i cikla sadrže velike količine antioksidansa koji uspješno sagorijevaju kalorije te samim time potiču rad metabolizma i mršavljenje. S tim se slažu i dijetetičari koji uvjeravaju da je redovita konzumacija ove dvije namirnice odlična za održavanje željene težine.

Kurkuma, baš kao i sok od cikle, sadrži nitrate koji nisu samo korisni za zdravlje srca već pomažu proširiti krvne žile kako bi se poboljšao protok krvi u tijelu. Ne samo da je njihova konzumacija sjajna za naš krvožilni sustav već može pomoći i kod izdržljivosti, što nam odlično dođe prilikom vježbanja.

Dakle, dijetetičari kažu kako nam sok od kurkume i cikle doslovno može pomoći da ostanemo u što boljoj formi, čineći pritom naše treninge učinkovitijima, posebno ako se radi o treninzima koji se baziraju na izdržljivosti.

Pročitajte više