Evo kako je Zac Efron došao u formu za snimanje filma Baywatch

Foto: Instagram

GLUMAC Zac Efron u filmu Baywatch pohvalio se isklesanim tijelom i postao miljenik žena, ali i muškaraca kojima je postao uzor. Snažne ruke, impresivni trbušni mišići i noge donijeli su mu još veću slavu.

Voditeljica Ellen DeGeneres imala je sreću vidjeti njegov mišićavi trbuh uživo, a kratka snimka na Instagramu je u jednom danu prikupila više od 15 milijuna pregleda što najbolje dokazuje koliko je Efronovo tijelo popularno.

Ako mislite da je to rezultat brzinske dijete, varate se. Za ulogu Matta Brodyja morao je itekako naporno raditi. Ekstremna dijeta kojoj se podvrgnula Beyonce Knowles uoči povratničkog nastupa na Coachelli zvučat će vam prilično jednostavno nakon što pročitate čemu se podvrgnuo Efron.

Plan prehrane 31-godišnjeg glumca kreirao je njegov osobni trener Patrick Murphy. Zahvaljujući njemu, Efronu je pošlo za rukom smanjiti udio masnog tkiva za pet posto u 12 tjedana.

“Zac se klonio sve procesirane hrane. Nije smio jesti nikakve proizvode koji sadrže brašno. To znači da mu je bila dozvoljena kvinoja, ali ne i krekeri od kvinoje. Jeo je integralnu rižu, ali ne i integralnu tjesteninu. Ista je stvar i s voćem. Jeo bi jabuke, ali nije pio sok od jabuke”, pojasnio je Murphy u intervjuu za Men’s Journal.

Na njegovoj listi za kupnju nalazile su se namirnice bogate proteinima (piletina, puretina, svinjetina, bjelanjci, riba, steak), cjelovitim ugljikohidratima (integralna riža, kvinoja, zob), zdravim mastima (orašasti plodovi, avokado, sjemenke) i vlaknima (jabuke, kruške, bobičasto voće i povrće). 

U danu je pio minimalno tri litre vode, a ponekad je smio konzumirati jedan obrok kojim krši dijetu, ali ne češće od jednom tjedno.

Kad je počelo snimanje Baywatcha, devet dana zaredom nije unosio nikakve ugljikohidrate kako bi se riješio viška vode u tijelu.

“Najvažnija stvar koju sam naučio o prehrani je da se treba kloniti procesirane hrane i jesti što je više moguće organskih namirnica”, izjavio je Efron za Men’s Fitness. 

I danas se pridržava strogog režima prehrane i tako održava formu tijela koju je za potrebe uloge morao izgraditi u tri mjeseca. Zbog toga je većinu dana provodio trenirajući.

“Pomogao sam mu da stvori pozitivne navike, a sve kroz visoko intenzivan program”, kaže Murphy. 

“Podvrgnuo bih ga ozbiljnom treningu s utezima, onda bi dva do tri sata izvodio trening za spasioce ili vozio bicikl 48 kilometara. Rezultat je bio nevjerojatan. Uz dijetu, pokazalo se kao dobitna kombinacija”, dodaje trener.

Efron je naučio prilagoditi režim treninga ulozi za koju se priprema.

“Što više učite, to više vježbe koje izvodite evoluiraju i mijenjaju se. Prije par godina me trenirao vojnik. Trenirao sam isključivo kako bih dobio na masi, dizao teške utege i počeo uočavati da sam podložniji ozljedama”, tvrdi Efron.

Zato je s vremenom poradio na pliometriji i izometričkim vježbama.

“Dobar je i kardio, a nikad ne zanemarujem vježbe istezanja”, zaključio je slavni glumac.

Pročitajte više