Evo što je 100 sklekova i 50 zgibova dnevno učinilo tijelu ovog tipa

Screenshot: YouTube

FITNESS influencer Lucas odlučio si je zadati jednostavan izazov kako bi postao discipliniraniji u svojim treninzima. Odlučio je sedam dana raditi po 100 sklekova i 50 zgibova i tako utvrditi hoće li to imati ikakvog utjecaja na njegovu tjelesnu građu.

Ukupno 150 ponavljanja podijelio je na superserije od 20 sklekova i 10 zgibova, s 90 sekundi odmora između svake runde. Prvoga dana trebalo mu je 16 i pol minuta da odradi trening, ali zbog umora i boli do kraja tjedna trebalo mu je sve više vremena da odradi svih 150 ponavljanja.

"Kada radite potpuno isti trening iznova i iznova, vrlo brzo ćete doći do trenutka kada nema promjena, a ako ga radite prečesto, možda nećete dati svom tijelu dovoljno odmora između treninga kako bi se potpuno oporavilo", pojasnio je Lucas.

Ipak, s obzirom na to da poznaje svoje tijelo, Lucas tvrdi da se može oporaviti unutar 24 do 48 sati. 

Na kraju tjedna Lucas je rekao da je uspio povećati svoja prsa za 2.54 centimetra, a ima osjećaj i da je napredovao po pitanju kondicije i izdržljivosti.

"Čak i ako mislite da je bez veze nešto sada raditi, razmislite o tome kako ćete se osjećati za mjesec, dva ili tri. Nema isprika, vrijeme za akciju je sada. Nemojte komplicirati, samo počnite", poručio je.

Pročitajte više