Fitness štruca sa slatkim pokrovom

Foto: 123rf

ZA IZRADU fitness štruce sa slatkim pokrovom potrebno vam je, između ostaloga, nemasno svinjsko meso koje je, bez valjanog razloga, vrlo često isključeno iz prehrane pojedinaca koji prakticiraju sportski način življenja.

Ovim putem želimo napomenuti da 100 g nemasnog komada svinjskog buta sadrži oko 18 g proteina i tek oko 2 g masti. 
 
Važno je napomenuti kako je najkvalitetnija te najzdravija ona prehrana ona koja sadrži izrazito raznolike izvore poželjnih nutrijenata.
 
Sastojci:
 
400 g mljevenog nemasnog svinjskog buta
 
60 g žutog luka
 
30 g kiselih krastavaca
 
20 g zrna kuhanog kukuruza
 
1 bjelanjak
 
5 jušnih žlica meda
 
2 jušne žlice soja sosa
 
pola čajne žlice mljevenog češnjaka
 
4 prstohvata soli
 
2 prstohvata papra

Priprema:
 
  • 1. Luk i kisele krastavce nasjeckajte na vrlo sitne komadiće
     
  • 2. U posudi u kompaktnu smjesu rukama zamijesite sve sastojke osim meda i soja sosa
     
  • 3. Smjesu oblikujte u štrucu, koju potom postavite u kalup za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje
     
  • 4. Kalup za pečenje, odnosno fitness štrucu, prekrijte aluminijskom folijom, koju priljubite uz rubove kalupa
     
  • 5. Pećnicu zagrijete na 180 °C i pecite fitness štrucu u trajanju od 50 min
     
  • 6. Med i soja sos sjedinite u kompaktnu smjesu, kojom premažite štrucu prije serviranja
     
Kako bi fitness štruca bila još i slađa od pasirane rajčice i stevije u prahu načinite kečap. 
 
Dobar tek!
 

 

Pročitajte više