Holivudski superjunaci otkrili zbog kakve su prehrane izgledali fenomenalno

Foto: EPA-EFE, Instagram

PREUZIMANJE uloge superjunaka veliki je pothvat za glumca s obzirom na to da mora utjeloviti heroja, zadovoljiti obožavatelje i pritom izgledati nevjerojatno. To ujedno znači provoditi puno vremena u teretani i biti na strogoj dijeti. Iako jesti brokulu, integralnu rižu i piletinu šest mjeseci može zvučati kao kazna, to je nužno za postizanje željenog izgleda. 

Osim što moraju biti vješti u borbenim scenama, glumci su često u nespretnim i teškim odijelima.

Primjerice, Affleckov kostim Batmana je težio oko 75 kilograma. Da nije bio u sjajnoj formi, teško bi mogao nositi kostim osam sati, koliko je u prosjeku trajalo snimanje akcijskih scena.

Ako tražite tajne prehrane koje zvijezde koriste da bi postale superheroji, pročitajte kako izgledati jednako dobro kao Thor.

Chris Pratt

Chris Pratt utjelovio je Petera Quilla u "Čuvarima galaksije". Izgled kojim se mogao pohvaliti 2014. godine, kada je film sniman, rezultat je prehrane bogate vlaknima. Zahvaljujući planu prehrane koji je osmislio nutricionist, u šest mjeseci je smršavio 25 kilograma.

Na listi zabranjenog bili su slatkiši i alkohol. Pio je shake od kakaa, banane i chia sjemenki koji sadrži samo deset grama ugljikohidrata i 18 grama proteina.

Iako je držao strogu dijetu, ne znači da povremeno nije "varao". Dok je snimao film "Čuvari galaksije", Pratt je otkrio da je pronašao restoran kojem je bilo teško odoljeti.

"Popio bih četiri čokoladna martinija i pojeo oko 40 komada rebara", priznao je Pratt.

Chris Hemsworth

Marvelove fanove oduševio je i Chris Hemsworth koji je utjelovio Thora. 

"Za film Thor jeo bi šest puta dnevno. Čiste proteine, povrće i integralnu rižu", rekao je Hemsworthov trener Luke Zocchi.

Ipak, zbog riže i graha nećete izgledati kao bog groma pa je, osim treninga s teškim utezima, Hemsworth formu održavao sportovima poput surfanja i borilačkih vještina. 

"Odradio bih treninge boksa ili Muay Thai vježbi. Puno i surfam, a često vježbam i jogu", priznao je slavni glumac. 

Gal Gadot

Nije bilo tko mogao dobiti ulogu Wonder Woman. Gal Gadot pokazala je da je i više nego dorasla zadatku, a s obzirom na to da je provela vrijeme u izraelskoj vojsci, to i nije bilo preveliko iznenađenje.

Kako bi usavršila svoju vitku figuru za snimanje filma, Gadot je pila puno vode da bi suzbila bilo kakvu žudnju za hranom i ostala hidrirana tijekom treninga. 

Njezini treneri Mark Twight i Hayle Bradley otkrili su za portal InStyle režim treninga i prehrane koja se u jednakom omjeru sastoji od proteina i povrća.

Sama glumica tvrdi da nema ograničenja po pitanju prehrane i redovito na Instagramu dijeli fotografije svojih obroka.

"Volim hranu, ali na nju istovremeno gledam kao na gorivo i želim najbolje za svoje tijelo. Pokušavam se zdravo hraniti, ali ponekad ću si priuštiti burger sa sirom. To je dobro za dušu. Trudim se da je sve u uravnoteži", pojasnila je Gadot.

Ben Affleck

Ben Affleck je najkrupniji Batman dosad. Naravno, samo prehrana nije oblikovala njegov fizički izgled. Veliki dio toga duguje treneru Walteru Nortonu koji je ovog holivudskog glumca podvrgnuo intenzivnom režimu treninga.

"Željeli smo da ima tijelo kao MMA borci. Da izgleda kao netko tko nosi puno mišića, ali je u stanju kretati se", rekao je Norton.

Što se tiče prehrane, nutricionist Rehan Jalali prilagodio je plan obroka za Afflecka. Na njegovom meniju bilo je puno bjelanjaka, zobenih pahuljica, orašastih plodova i voća, kao i povrća bogatog bjelančevinama poput cvjetače i brokule te proteinskih shakeova prije i poslije treninga.

Hugh Jackman

Glumac iz Australije je prije snimanja prakticirao povremeni post. Jeo je u vremenskom okviru od osam sati, a ostatak vremena u danu je gladovao.

"Osjećam se mnogo bolje zbog toga, a i spavam puno bolje", rekao je Jackman.

Unosio je od 4000 do 6000 kalorija dnevno jedući sve, od zelenog smoothieja do povrća kuhanog na pari i integralne riže.

"Da samo smanjite unos ugljikohidrata nakon 15 sati i ne učinite ništa drugo, izgubili biste pet kilograma u mjesec dana", smatra Jackman.

Scarlett Johansson

Johansson se za savjet obratila treneru Bobbyju Stromu. Osim što je s njim prolazila kroz 90-minutne treninge, Johansson je većinu vremena bila na veganskoj prehrani. To je značilo više manjih obroka koji su se sastojali od puno voća i povrća te zobene kaše za doručak.

Pročitajte više