Koliko je vama potrebno sna? Horoskop zna

Foto: WeHeartIt

Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.


MOŽDA ste noćna ptica ili zagriženi ranoranioc, no ispada da zvijezde znaju kad je, kome i koliko sna potrebno.

Možda zvijezde nemaju veliki utjecaj na vas, ili barem tako mislite, no ipak pogledajte što one kažu o tome koliko vi morate spavate da biste se osjećali dobro.

Koliko je vama sna potrebno da biste svoj organizam, tijelo i um mogli održavati zdravim i stabilnim.

Ovan

Ovan, čini se, ne treba puno sna, ali treba dobru motivaciju kako bi se nakon buđenja osjećao usredotočenim i punim energije. Zato je ovnovima najbolje jutro početi što aktivnije kako bi tim adrenalinom nadoknadili manjak sna.

Treba vam oko 6,5 sati sna.



Bik

Kao znak Zemlje, bik može lako izvući energiju potrebnu za svoj mozak i tijelo kroz prehranu, vježbanje ili čistu odlučnost. No, treba mu balans da mu ritam sna ne ode iz krajnosti u krajnost - od premalo do previše spavanja.

Zlatna bi sredina bila oko 7 sati sna.

Blizanci

Kao zračni znak, blizanci trebaju malo više spavanja od ostalih znakova zodijaka i zato ovaj znak na spavanje treba ići prije svih. Kako su uvijek u pokretu, kao mala djeca, tako im treba i više dnevne energije te više odmora.


Idealno je ako spavaju barem 8 sati.

Rak

Emotivnom rakom jednostavno treba malo više odmora kako bi u snu mogli proživjeti sve emocije proteklog dana. Svoje i tuđe, a za to mu zaista treba više vremena nego drugima.

Rakovima bi zato bilo idealno spavati barem 9 sati dnevno u komadu ili računicu nadoknaditi popodne.

Lav

Ova elegantna horoskopska mačka mogla bi ponekad prespavati cijeli dan, no istina je da bi mogla izdržati i s puno manje sna. Manje i od drugih, a umor neće osjetiti dok god se dobro zabavlja. Ali, kad zabava popusti, i lav će odjednom shvatiti koliko je umoran.

A dok ima zabave, 6,5 sati sna bit će dovoljno.

Djevica

Iako zvuče nevino i krhko, djevice zapravo mogu nadvladati puno više od drugih, no iako često ne vide svrhu tolikog vremena uloženog u obično spavanje, trebat će im jedna zdrava rutina da im nedostatak odmora ne bi počeo ozbiljnije narušavati dnevnu energiju.

Zato im je potrebno barem 7 sati sna.

Vaga

Budući da osobe rođene u znaku vage uvijek nastoje uravnotežiti ljude i situacije, za to im treba i dobar dnevni balans, a kako bolje definirati potrebnu količinu sna za vage nego balansom - točno jedna trećina dovoljna je da vaga prikupi dovoljno energije i procesira sve informacije u svojoj glavi, dok spava.

Trećina dana ili 8 sati dnevno.

Škorpion

Dobra osobina škorpiona je ona da voli uložiti cijelog sebe i ništa ne voli raditi na pola, ali mu za to obično treba dosta vremena i energije. Iako imaju rijetku sposobnost regeneracije, škorpionima će za dovoljno energije ipak trebati dovoljno sna.

Barem 7 sedam sati dnevno.

Strijelac

Da se ovaj znak pita, posao bi započinjao u ranim prijepodnevnim satima, a ne ujutro, jer strijelcima jednostavno treba malo više sna od drugih. Doduše, činjenica je i da te noćne ptice često ne idu spavati na vrijeme, jer nekako uvijek imaju još nešto za raditi, pa su zato nervozni i bez energije kad se ne naspavaju.

Ako ste rođeni u ovom znaku, pokušajte krenuti ranije spavati. Tako ćete imati više energije i možda više stvari obaviti tijekom dana, kako biste opet mogli leći ranije.

Zato što vam treba barem 9 sati sna.



Jarac

Ovom ustrajnom znaku jednostavno ne treba puno sna, jer se oni povode time da je život izazov kojeg treba iskoristiti aktivno, a ne spavajući. Međutim, to se često loše odražava na njima pa ustrajnost i tvrdoglavost često klonu, unatoč tome što je jarcima potrebno najmanje sna od svih ostalih horoskopskih znakova.


No, tih 6 sati svakako si priuštite.

Vodenjak

Vodenjak mora spavati dovoljno da bi mogao napraviti sve što je zamislio, ali to ga nekad odvuče od spavanja pa se često nađe u začaranom krugu, koji mu narušava dnevnu ravnotežu. Kako oni ne vole nametnuti ritam, uvečer uglavnom ni ne idu spavati u isto vrijeme, ali bi se prema tome ipak trebali znati ravnati.

Tako da, bez obzira kada odete spavati, potrudite se spavati barem 7 sati.

Riba

Ribe vladaju svijetom mašte i snova, pa ako nemaju dovoljno vremena za spavanje, mogu postati previše maštovite i sanjive u svakodnevnom životu, dopuštajući da njihova podsvijest preuzme njihov "razum". Zato im je svakako potrebno omogućiti dovoljno sanjanja, da javu mogu provesti kako treba.

Uz minimalno 9 sati sna.

Pročitajte više