Hrana koja vas čini još gladnijima

Foto: Instagram

ZA FAST food već znate, no znate li da isti efekt imaju i ove namirnice?
 

Bijeli kruh
 
Kada konzumirate bijeli kruh, razina inzulina raste, a jedno je istraživanje pokazalo kako oni koji pojedu dvije i više šnita bijelog kruga tijekom dana, imaju i 40 posto veći rizik od debljanja.
 
Bijela tjestenina
 
Slično kao i kod bijelog kruha, no problem je veći utoliko što ovu namirnicu lako možemo pojesti u puno većim količinama.
 
Bjelanjci
 
Žumanjci nisu vaši neprijatelji pa dopustite extra vitaminima, mineralima i proteinima u žumanjku da vas ispune.
 
Sir
 
Iako to nije kao ovisnost o heroinu, kazein u siru utječe na opioidne i dopaminske receptore u mozgu, na isti način kao što to rade heroin ili morfij, što znači da ćete željeti još više.
 
Sushi
 
Ako volite ovu sirovu poslasticu, donosimo lošu vijest: i od nje ćete ubrzo biti ponovno gladni. Razlog je bijela riža, jer jednostavni ugljikohidrati se brzo pretvaraju u šećer, što vas čini ponovno gladnima.
 
Jogurti s okusom

Iako su ukusni, morate znati kako oni sadrže šećer u velikim količinama, a s njima tako u organizam unosite vrlo malo kalcija. Zato prije odaberite običan jogurt te dodajte svježe voće.
 
Žitarice
 
Vjerujemo kako vas često s polica dućana mame ove vesele kutijice, no pogodili ste - one su prepune rafiniranih ugljikohidrata. Zamijenite ih zobenim pahuljicama s grožđicama i orasima te obećavamo kako ćete biti siti do ručka.
 
Slane grickalice
 
One su brzo razgradivi ugljikohidrati koji podižu razinu inzulina te vas brzo i spuštaju, pa krećete u potragu za šećerom. Upravo zato nakon slanih štapića ili vrećice čipsa žudite za još nečim slatkim.
 

Pročitajte više