Jako loše navike koje imate kada je u pitanju prehrana

Foto: Instagram

PONEKAD niti nismo svjesni loših navika koje imamo kada je u pitanju prehrana.

No ako vas još jednom upozorimo na njih, možda ćete ih promijeniti na vrijeme, i radi svog zdravlja, ali i radi izgleda. Pa krenimo redom.

1. Brojanje kalorija

Iako je potpuno jasno da se, ako želite smršaviti, morate pobrinuti da ne konzumirate više kalorija nego što ih trošite, brojanje kalorija često može biti potpuno kontraproduktivno. Umjerenost je tajna uspjeha, a kvaliteta namirnica vam uvijek mora biti na prvom mjestu, a ne to koliko one imaju kalorija.

2. Preskakanje obroka


Redoviti i što kvalitetniji obroci ključni su za vitku liniju, ali i mršavljenje. Također, šalica kave nije doručak, i vrijeme je da se odviknete od toga. Dan započnite što kvalitetnijim obrokom te jedite nekoliko manjih obroka dnevno, kako navečer ne biste došli doma i pojeli baš sve što imate u frižideru. Gladovanjem nećete postići ništa dobro za svoje tijelo.

3. Jedete jer ste pod velikim stresom


Znate onaj osjećaj koji se javlja u trbuhu kada ste pod stresom, a vi ga pokušavate kontrolirati grickajući sve što vam se nađe pod rukom? S obzirom na to da danas nije teško biti pod stresom, pokušajte se odviknuti od ove navike. Sljedeći put stanite te se zapitajte jeste li doista gladni? Ako je odgovor ne, nemojte posegnuti za hranom. Ili još lakše, pored sebe uvijek imajte zdrave grickalice kojima nećete štetiti svojoj liniji.

4. Dijetalni proizvodi


Osim lošeg okusa, skrivenih masnoća i šećera, klasični proizvodi za dijetu također sadrže nezdrave aditive koji uopće nisu korisni za zdravlje. Odaberite svježe i zdrave namirnice, krto pečeno meso, cjelovite žitarice i mliječne proizvode s niskim udjelom masti.
 

Pročitajte više