Jednostavan trik kojim ćete odmah otkriti trebate li piti više vode

Foto: 123rf

SVI znamo da bismo tijekom dana trebali piti dovoljno vode kako bi organizam mogao biti dovoljno hidratiziran jer nam je tekućina prijeko potrebna, baš kao i hrana (gorivo) koju unosimo.

Nedostatak vode u organizmu može dovesti do raznih zdravstvenih problema, a da nam nedostaje tekućine možemo otkriti u nekoliko lakih koraka.

Neki od simptoma su umor, tromost, čak i mučnina, a neki od najsigurnijih pokazatelja žeđi organizma, osim samog osjećaja žeđi za koji znamo da nastupa kad je organizam već prilično dehidriran, jesu izgled, boja i miris urina.

>>Što se događa u organizmu kad mjesec dana pijete dovoljno vode<<

Ako je urin svijetao i proziran, znači da ste pili dovoljno vode, a ako je taman s jačim mirisom, potrebno je organizmu nadomjestiti vodu.

No postoji način da još lakše provjerite svoje stanje, bez odlaska na toalet.

>>>Koliko vode doista moramo piti?<<<

"Jednostavno se uštipnite palcem i kažiprstom na području vanjskog dijela ruke. Ako se koža odmah vrati u prvobitno stanje to je znak da je dovoljno elastična, odnosno dovoljno hidratizirana, ali ako koži treba nekoliko sekundi da opet postane kao prije, to je jasan znak da trebate popiti vodu, jer su stanje i elastičnost kože izravno povezani sa stupnjem hidratacije organizma'', prenosi portal Her.ie.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz hidratacija, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: hidratacija.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više