Jesen je puna super namirnica

Foto: WeHeartIt123rf

ZNATE li koje super namirnice možemo naći u jesen?

Slatki krumpir, sjemenke bundeve s cimetom, slane pečene prokulice...

S toliko namirnica i kombinacija je bezbroj, a sve imaju nešto zajedničko. Riječ je o superhrani koja će vam pomoći u mršavljenju.

Uživajte u najboljim okusima ove sezone.  

Nar

Prepun je vitamina C, za imunitet i vlaknima koja su toliko potrebna u održavanju linije. Male osvježavajuće bobice uz to su i bogate antioksidansima i zaista su najbolje voće ove sezone.

Sjemenke bundeve

Nutritivno gledajući, sjemenke bundeve savršene su za poticanje mršavljenja i stvarno su ukusna superhrana. 

Imaju jako visok udjel proteina i vlakana, bogate su omega 3 masnim kiselinama i triptofanom, esencijalnim aminokiselinama koje smanjuju stres i poboljšavaju san, raspoloženje i ublažavaju promjene kod sezonskih poremećaja. 

Karfiol

S dovoljnim udjelom zdravih ugljikohidrata, s puno vlakana i omega 3 masnim kiselinama, karfiol je stvarno pravi saveznik u mršavljenju.

Cimet

Iako nije hrana, ovaj začin posebno dolazi do izražaja u jesen i zimu, i pravo je vrijeme da ga počnete koristiti. To je super začin koji pomaže regulirati šećere u krvi, potaknuti metabolizam, pomoći sniziti kolesterol i usput zadržati liniju, odnosno pomoći da malo teža jesenska hrana ne ostavi traga.

Slatki krumpir

Kad god ga imate priliku nabaviti, nabavite ga. Slatki krumpir odlično regulira šećer u krvi, suzbija apetit i pomaže tijelu bolje probaviti hranu, s obzirom da ima visok udio vlakana.

U ovom slatkom obroku stvarno možete uživati znajući koliko vam pomaže u vašoj zdravoj prehrani. 

Prokulice 

Prepune vlakana, proteina i prebogate antioksidansima – prokulice su savršen dodatak vašim jesenskim obrocima. 

Kesten

Iznimno bogat škrobom visoke kvalitete zbog čega ima veliki energetski kapacitet i dobro se probavlja pa ako pazite na liniju, jedite kestene, jer ćete dobiti veliku količinu energije koju ćete lako i brzo probaviti. 

 

Pročitajte više