Posljedice niskog samopouzdanja su gore nego što mislite

Foto: Instagram 

POSTOJE ti dani kada se osjećamo tako loše...
 
Tada kao da nam ništa ne ide od ruke, ali nismo ni najmanje zadovoljni svojim izgledom te bismo baš sve promijenili na sebi, da možemo.
 
Ovakve promjene su normalne, s vremena na vrijeme, no ako su takvi dani kod vas sve češći, onda je bitno da znate kako nisko samopouzdanje loše utječe na vaš um i tijelo.
 
1. Depresija i anksioznost
 
Kada vas neprestano muče misli kako niste dovoljno dobri, psihički ili fizički, takva negativnost često može dovesti do anksioznosti i depresije. Već od danas sami sebi počnite dijeliti komplimente te si posvetite malo više vremena za njegu, sređivanje i oblačenje. Počnite s malim koracima, koji će puno značiti.
 
2. Umor i slabost
 
Konstantna negativnost učinit će vas umornima i slabima, a često vam se neće niti dati ustati iz kreveta. Umjesto da joj se prepustite, ustanite i prošećite, nazovite dragu osobu, upalite omiljenu seriju, otiđite vježbati,  pomazite ljubimca itd. Učinite bilo što, što će isti tren zaokupiti vaš um i tijelo, kako biste se osjećali bolje.
 
3. Nezdrave navike
 
Morate znati kako se niti jedna promjena ne događa preko noći, posebno ona tjelesna. Ako se osjećate loše u vlastitoj koži, samo se pokrenite, da li u park na trčanje ili u teretanu. Ako se nešto ne vidi odmah, to ne znači da se nešto ne događa. Samo budite uporni te ne upadnite u zamku sjedenja i ležanja te konzumiranja nezdrave hrane, koja će se itekako vidjeti na vašem tijelu, ali i koži, kosi i slično. Tu mislimo i na alkohol.
 
4. Nemate inspiracije
 
Nemojte prestati raditi ono što volite ili biti s nekim koga volite, samo zato što su vašu glavu zaokupile crne misli, već razmišljajte kako će vam jednog dana zbog toga sigurno biti žao. Ako nešto ne probate i ne ustrajete na tome, nikada ništa nećete postići niti biti sretni.
 
5. Ljuti ste na sebe, ali i na druge
 
Kada ste ljuti na sebe, često tu ljutnju prenosite i na one u vašoj blizini, koji najčešće nisu ništa skrivili, samo su se pronašli u krivo vrijeme na krivom mjestu. Ne dozvolite si i veće zdravstvene probleme, poput srčanog udara, ako ste takvi, već radije potražite pomoć.

Pročitajte više