Koliko voća smijete jesti na dnevnoj bazi?

Foto: Instagram

MOGUĆE je pretjerati i s konzumacijom voća.

Sjećate se kad ste bili manji i tražili nešto slatko od roditelja, a oni bi vam često rekli nešto toliko iritantno: "Uzmi jabuku!"

Sada ste dovoljno veliki da znate da vas voće ne može zasititi poput čokolade, no u svakom slučaju, to je svakako zdravija opcija kako za vaše cjelokupno zdravlje, tako i za vašu liniju.



No ponekad svjesno, ili nesvjesno, zanemarujemo činjenicu da i voće u sebi sadrži šećere pa bi i na njegov unos trebali pripaziti jednako kao i na unos bilo kojih drugih namirnica.

To nipošto ne znači da biste trebali izbaciti voće s vašeg tanjura, već samo da biste ubuduće trebali pripaziti na to koliko ga i u kojem obliku jedete.

Smoothieji su apsolutno najgora varijanta konzumacije ovih namirnica jer su i najkaloričniji, a rijetko kada popijete samo jedan. Pa kako jesti voće? Uvijek je najbolje svježe i količinski, otprilike dvije šalice voća dnevno. Također, neki stručnjaci tvrde kako ga je najbolje jesti u jutarnjim satima.



No ponovno ističemo, iako i voće može biti kalorično, to je ništa u usporedbi s kalorijama koje unosite u organizam kroz slatkiše. Zato, zgrabite tu bananu ili grožđe te samo ne pretjerujte.
 

Pročitajte više