Mark Wahlberg: Teško je debljati se za uloge. Ne postajem mlađi

Foto: EPA-EFE

HOLIVUDSKE zvijezde se često moraju podvrgnuti značajnim tjelesnim transformacijama za uloge, bilo da se moraju udebljati, smršavjeti ili nabiti gomilu mišićne mase. Mark Wahlberg je govorio upravo o tome nedavno u australskoj radijskoj emisiji Kyle & Jackie O. 50-godišnji glumac je priznao da mu je bilo vrlo teško i zahtjevno udebljati se za ulogu boksača koji naposljetku postaje svećenik, u svom nadolazećem filmu Father Stu.

Kad su ga voditelji pitali je li lakše smršavjeti ili udebljati se za ulogu, on je priznao: "Rekao bih da je lakše ostati u formi nego doći u formu. Udebljao sam se 13 kilograma... to je bilo stvarno teško. Ne postajem mlađi."

Wahlberg je prethodno detaljno opisao povećanje tjelesne težine za ulogu tijekom svog pojavljivanja u srpnju u emisiji The Tonight Show, otkrivši da je taj proces bio "zabavan oko sat vremena".

"Nažalost, dva tjedna sam morao unositi po 7000 kalorija dnevno, a zatim još dva tjedna po 11.000 kalorija", rekao je voditelju Jimmyju Fallonu. "To je tako teška, fizička stvar za napraviti. Kad pokušavate smršavjeti, jednostavno igrate na snagu, pazite što jedete i vježbate. A ovo, čak i kada ste siti, probudio bih se nakon obroka i jeo još jedan obrok. Jeo sam svaka tri sata", dodao je Wahlberg. "Nije bilo zabavno."

Wahlberg je također istaknuo da mu je s godinama sve teže debljati se i mršavjeti za ulogu. "Kada se metabolizam počne usporavati, postaje jako teško. Pokušavao sam napraviti ovaj film šest godina, imali smo samo 30 dana da ga snimimo pa sam želio da se to stvarno dogodi", rekao je.

Pročitajte više