Možete li dizanjem utega riješiti problem masnih naslaga? Evo odgovora

Foto: 123RF

UTJEČE li dizanje utega na izgaranje masnoća, jedno je od čestih pitanja u fitness svijetu. Odgovor na njega je pokušala dati Tiffany Chag, dijetetičarka i stručnjakinja za sportske performanse.

"Apsolutno je poželjno dizati utege kako biste izgubili višak masnoća u tijelu. No, ako želite ubrzati rezultate, nemojte iz svoje rutine izbaciti i kardio vježbe. Malo kardio treninga uz neke preinake u prehrani dovest će i do bržih rezultata", rekla je Chag.

"Najbolji trening je onaj u kojem uživate. Nađite nešto što vam se sviđa i time započnite svoje vježbanje. Važno je da si postavite cilj koji vam odgovara i koji je ostvariv. Više nije uvijek bolje, zapamtite to", izjavila je Tiffany.

"Kada pokušavate promijeniti sastav tijela, povećati mišićnu masu i smanjiti masne naslage, promjena prehrane trebala bi biti prvi korak. Nemojte izbaciti ugljikohidrate kako to većina njih radi. Pokušajte radije smanjiti njihov unos. Ne morate raditi velike rezove kako biste izgubili masne naslage, dovoljno je malo više se usredotočiti na ono što jedete", poručila je i dodala kako promjene ne dolaze preko noći, ali su moguće.

Pročitajte više