Ova bi alkoholna pića večeras popili i nutricionisti

Foto: Instagram

ODRŽAVANJE vitke linije i tulumarenje ne idu baš ruku pod ruku, ali nekad se mora i griješiti.

I večeras će kafići i klubovi biti puni, a čaše prazne, no ako vam je ipak stalo do toga da si cugom ne uništite liniju, birajte mudro, odnosno birajte cugu koju bi odabrali i nutricionisti.

Nisu ni oni bez grijeha.

1. Votka sa sodom i limunom

Umjesto bilo kakvog soka i dodataka, pijte votku s običnom sodom i malo cijeđenog limuna.

2. Papreni Bloody Mary

Možete li izvolijevati, tražite da vam originalni Bloody Mary dodatno začine, pa sigurno nećete popiti previše.

3. Manje kalorična verzija Cosmopolitana

Možda kod nas nije toliko popularan, ali ako već imate izbora... tražite Cosmopolitan kozmopolitski lišen kalorija, s vodkom od maline, sodom, par kapi limete i malo soka od brusnica. Idealan bi bio prirodan sok, kako biste u potpunosti izbjegli dodavanje šećera u alkohol.

3. Vino ili šampanjac

Laganija, manje slatka vina svakako su bolji izbor od pjenušaca.

4. Viski s ledom


Stara klasika možda je i najbolji izbor za odvažnog frajera koji ne želi štetiti svojoj liniji. Pogotovo u kombinaciji s ledom, jer tamnija pića obično imaju malo više kalorija od prozirnih. Vodka je zato lakši izbor, kao i tekila. 

5. Hladno pivo


Ovaj prehrambeni proizvod, kao što je dokazano, neće jako štetiti vašoj liniji. Lak je i dozvoljen nekoliko puta tjedno, u umjerenoj količini od čaše-dvije.

>>Saznajte koja piva imaju najmanje kalorija<<<

6. "Zdravi" mojito

Ljubiteljima originalnog mojita smetat će šećer, pa umjesto njega dodajte još malo limete, za okus koji će biti jednako zadovoljavajuć i svakako manje štetan.

U svakom slučaju, kad je o alkoholu riječ, izbjegavajte sokove. Zvuči smiješno, ali sokovi su puni dodatnih šećera pa će vam još više "isušiti" organizam.  

Pročitajte više