Najeli ste se no želite trenirati: Koliko dugo trebate pričekati?

Foto: 123RF

HRANA ima itekakav utjecaj na vašu liniju, ali i na to kako izvodite trening.

Ne samo da hrana može omesti vaše tijelo u kvalitetnoj izvedbi, već i preveliki obroci prije vježbanja mogu omesti vaše ciljeve. To ne znači da ne biste smjeli jesti prije treninga, dapače, no sve je u planiranju toga kada ćete to raditi.

Bez obzira na doba dana kada vježbate, svakako planirajte trening dva do tri sata nakon obroka, otkrivaju nam fitness stručnjaci s portala PopSugar.

Previše hrane unesene u organizam prije vježbanja ostavit će vam osjećaj tromosti te može dovesti do nelagode u želucu, a vjerujemo kako je posljednja stvar koju želite da vježbanje poremeti proces vaše probave.

Ako je prošlo nekoliko sati od vašeg zadnjeg obroka, većina se stručnjaka slaže i da biste trebali pojesti mali zalogaj sat vremena prije vježbanja kako biste opskrbili tijelo gorivom potrebnim za trening. Za to preporučuju kombinaciju ugljikohidrata i malo proteina, sve do maksimalno 200 kalorija.

A ako vježbate ujutro, zapamtite da vježbanje na prazan želudac nije dobra ideja pa svakako pojedite nešto takvo za još brže i bolje rezultate.

Pročitajte više