Najjača djevojčica na svijetu i danas diže utege, ali ciljevi su joj nešto drukčiji

SADA 20-godišnjakinja, nekadašnja najjača djevojčica na svijetu postala je poznata zbog svojih impresivnih postignuća u powerliftingu s 9 godina. Zbog toga su je zvali Supergirl.

Dizanjem utega Naomi Kutin počela se baviti s 8 godina kako bi provodila vrijeme sa svojim ocem, koji je počeo dizati utege kao brucoš na koledžu. Samo nekoliko mjeseci kasnije, djevojka od 40 kilograma iz New Jerseyja oborila je svjetski rekord podignuvši 97.5 kilograma u ženskoj kategoriji od 44 kilograma.

Bio je to impresivan podvig jer je prethodni rekord držala 44-godišnja Njemica, objavio je The New York Times.

Postati "Superdjevojka"

Kutinin uspjeh u tako mladoj dobi doveo je do dokumentarca PBS-a pod naslovom Supergirl koji opisuje njezino iskustvo ortodoksne Židovke u predtinejdžerskoj dobi koja se natječe uz bok odraslim osobama.

Njezina je obitelj slijedila stroga vjerska pravila koja joj nisu dopuštala da se natječe subotom. S obzirom na to da su ženski turniri obično bili subotom, dužnosnici turnira dopustili su joj da diže utege nedjeljom s muškarcima koji su se natjecali u teškoj kategoriji.

Dvanaest godina nakon što je započela, Kutin još uvijek diže utege, sada na Sveučilištu Rutgers. Rekla je da još uvijek vježba s ocem, ali natjecanju ima drugačiji pristup nego kad je bila mala.

"Očito bi bilo lijepo oboriti te rekorde", rekla je. "Ali osjećam se kao da ovo radim dovoljno dugo da znam da ako se ne dogodi, neće se dogoditi. Život će ići dalje."

Prevladavanje izazova

Sada 20-godišnjakinja, na svojoj Instagram stranici dijeli novosti o svom napretku u powerliftingu. Sportašica je objasnila da joj je natjecanje jedan od najvećih blagoslova u životu, ali da ništa ne dolazi bez izazova.

Sada joj je cilj pružiti ohrabrenje što većem broju mladih djevojaka i žena da jure svoje snove.

Pročitajte više